Borgmester: 40 dræbte under kampe i Donetsk

Mindst 40 mennesker er dræbt under kampe i Donetsk mellem ukrainsk militær og prorussiske separatister.

27. maj 2014 14:42

Adskillige mennesker har mistet livet under voldsomme kampe mellem det ukrainske militær og prorussiske separatister ved lufthavnen i den østukrainske storby Donetsk.

Byens borgmester Aleksander Lukjantjenko siger ifølge Reuters, at det totale tabstal siden mandag ligger på 40. To af de dræbte er civile. Det er uvist, hvor mange af de 38 andre døde som er separatister.

Det ukrainske militær indledte mandag eftermiddag lokal tid en offensiv mod lufthavnen i Donetsk, der natten til mandag var blevet indtaget af prorussiske separatister.

Tabstallet fra det seneste døgns kampe er dog meget usikkert.

Tidligere tirsdag anslog en separatist, at 30-35 oprørere var dræbt indtil videre i kampene. Oprøreren sagde det til journalister, da han og omkring 10 andre separatister forlod lighuset i centrum af Donetsk.

Mandag eftermiddag gav de ukrainske myndigheder separatisterne, der besatte lufthavnen i Donetsk, en tidsfrist til klokken 13 til at forlade lufthavnen.

Da det ikke skete, indledte militæret en offensiv mod lufthavnen med kamphelikoptere og faldskærmssoldater.

Ifølge den ukrainske regering generobrede militæret kontrollen med lufthavnen i Donetsk sent mandag.

- Krigerne, som har været i terminalen, er blevet elimineret, siger en talsmand fra regeringens anti-terrorenhed til Reuters.

Lufthavnen er stadig lukket og ventes ikke at åbne i dag.

Ud over kampene ved lufthavnen er et stort ishockeystadion inde i Donetsk stukket i brand, men brandfolk har nu fået ilden under kontrol.

Kampene omkring lufthavnen skete, efter at den provestlige forretningsmand Petro Porosjenko vandt det ukrainske præsidentvalg i søndags.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...