Borgmester: - Det er uanstændigt, Spar Nord

Bankerne flår de fattigste, og det får nu en borgmester til at reagere

Arkivfoto <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto Foto: Torben Hansen

RUDERSDAL:Rudersdals borgmester Jens Ive (V) er rystet over bankernes rentesatser, der rammer samfundets svageste, når de skal låne penge til beboerindskud. Kommunen står som kautionist for disse borgere. Alligevel tager Spar Nord op til 19,5 procent i rente. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Et fornuftigt forbrugerlån ligger i dag på omkring otte procent. Spar Nord tager således næsten 150 procent mere, selvom de ikke løber nogen økonomisk risiko. Det er ganske enkelt uanstændigt. Jeg er virkelig forarget. Og det her gælder ikke kun i Rudersdal. Derfor overvejer jeg nu at gå til Kommunernes Landsforening, så kommunerne samlet kan få rejst sagen over for pengeinstitutterne, siger Jens Ive.

En undersøgelse, Rudersdal Kommune har lavet på lån til beboerindskud, hvor kommunen står som kautionist, viser, at bankerne tager fra 11,9-19,5 procent i rente.

Spar Nord: Komplekst regnestykke

Til det siger cheføkonom i Finansrådet, Niels Storm Stenbæk:

- Uden at være inde i de konkrete sager er Finansrådet enig med Rudersdal Kommune i, at 19,5 procent i rente lyder som en høj betaling for et beboerindskud. Det er udtryk for, at det ikke er kreditrisikoen, der spiller ind i prisfastsættelsen, men derimod at omkostninger til administration af lånet har væsentlig betydning.

Pressechef i Spar Nord, Leif Lind Simonsen, påpeger, at regnestykket i virkeligheden er ret komplekst.

- Det er vigtigt at understrege, at vi ikke udelukkende har penge på spil, når vi laver forretninger. Vi har også tid og andre ressourcer på spil. Så selv om Rudersdal Kommune kautionerer for lånet og dermed fjerner risikoen for, at vi taber pengene, så er der stadig et serviceapparat, som koster os penge at holde i gang, forklarer Leif Lind Simonsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nu har Gravenshoved-eleverne fået deres undskyldning
Luk