Udland

Borgmester efter gødningsbrag i Texas: 14 mennesker dræbt

Fire redningsarbejdere er blandt ofrene for kæmpeeksplosionen, der har ødelagt flere bygninger, lyder det.

Borgmester efter gødningsbrag i Texas: 14 mennesker dræbt

14 mennesker har mistet livet efter den voldsomme eksplosion, der onsdag ramte en gødningsfabrik i delstaten Texas og jævnede flere bygninger med jorden.

Det siger borgmester Tommy Muska fra byen West, hvor ulykken fandt sted.

Siden kæmpebraget rystede den lille by med godt 3000 indbyggere, har der været flere forskellige meldinger om, hvor mange mennesker der er omkommet.

Sent torsdag aften dansk tid satte det lokale politi dødstallet til mellem fem og 15. Men det er endnu uklart, om der ligger flere mennesker begravet i ruinerne.

West-borgmesteren siger, at blandt de 14 ofre for eksplosionen er i hvert fald fire redningsarbejdere. Desuden savnes fem frivillige brandmænd, som frygtes dræbt, lyder det. Antallet af sårede ligger på omkring 160.

Tommy Muska har tidligere sagt, at det øresønderrivende brag kunne sammenlignes med en atombombe, og USA's geologiske overvågningscenter USGS har målt eksplosionen til et jordskælv med en styrke på 2,1.

Lokale politifolk har draget paralleller til krigszoner i Irak eller gødningsbomben mod en regeringsbygning i Oklahoma City i 1995, der dræbte 168 mennesker.

Fabrikken ligger tæt på et beboelsesområde, hvor over 50 bygninger er blevet ødelagt af eksplosionen, som også har forårsaget skader på et plejehjem.

Redningsarbejdere arbejder fortsat på stedet, men der er stadig stor fare for flere eksplosioner på gødningsfabrikken. Det er det ekstremt farlige stof ammoniumnitrat, der fortsat udgør en stor sikkerhedsrisiko, lød det torsdag aften dansk tid fra politiet.

Ammoniumnitrat bruges til at fremstille gødning, men er samtidigt meget sprængfarligt. Gødning med det potentielt farlige stof er blandt andet flere gange blevet brugt til at fremstille bomber i forbindelse med terror.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.