Borgmester: Flere penge til de alleryngste i Frederikshavn

Borgmester Birgit Hansen (S) lægger op til at styrke indsatsen for de 0-6-årige

Hans Christensen
- Jeg kommer ikke med et færdigt borgmester-udspil men lytter og samler alle partiernes ønsker. Men jeg fornemmer, at der er enighed om at styrke børneområdet med en tidligere forebyggende indsats, siger borgmester Birgit Hansen. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen
9. september 2018 14:08

FREDERIKSHAVN: Frederikshavn Kommune skal næste år spare 27 mio. kr., så der bliver ikke plads til de store armbevægelser, når politikerne de kommende uger skal pusle brikkerne på plads i Budget 2019.

Men kommunens alleryngste borgere, de 0-6-årige, kan se frem til lidt mere kommunal velfærd, hvis det overhovedet er muligt at finde midlerne til det.

Det signal sender borgmester Birgit Hansen, der har taget hul på de indledende samtaler med partierne.

- Jeg fornemmer, at der er opbakning til en tidligere forebyggende indsats for de 0-6-årige. Desuden skal vi styrke anbringelsesområdet, og vi skal have kigget på arbejdsmarkedsområdet og se på, hvilke handlemuligheder, vi har for at få flere borgere væk fra overførselsindkomst til at tjene deres egne penge. Det kræver, at arbejdsgiverne tager fra og hjælper med at skaffe den arbejdskraft, de har brug for, men det er også helt grundliggende vigtigt, at vi får de sidste borgere med, siger borgmester Birgit Hansen (S).

Erhvervsfremme og almene boliger

Spørgsmålet er så, hvor pengene skal komme fra.

- Skal vi udvide ét sted, skal vi finde pengene andre steder. Regeringen har besluttet at centralisere erhvervsfremmesystemet. Vi skal aflevere én million til det nye statslige system og én million til borgernær velfærd i 2019. Fra 2020 gælder det same inden for turismeområdet. Og fra 2020 kan vi nedsætte vores tilskud til almene boliger med én million, siger Birgit Hansen.

Erhvervshus Nord modtager i dag 5,1 mio. kr. om året, mens Turisthus Nord får 6,1 mio. kr.

11 mio. fra staten

I alt betaler Frederikshavn Kommune 27 mio. om året til erhvervsfremme, når Energibyen og kommunens afdeling for Udvikling og Erhverv regnes med.

De politiske udvalg har fundet den ene procents besparelse, de hver er pålagt, bortset fra børne- og ungdomsudvalget, der slipper med en halv procent.

Frederikshavn Kommune får næste år 11 mio. kr. fra statens pulje til særligt vanskeligt stillede kommuner, og dispensation til at optage lån for syv mio. kr. Det er to mio. lavere end forventet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...