Tyverier

Borgmester frustreret over indbrudsboom

Vesthimmerlands Kommunes borgmester giver politisammenlægning skylden for indbrudsførsteplads

Borgmester Knud Kristensen (K) er stærkt utilfreds med Vesthimmerlands Kommunes placering som nummer et over danske kommuner med største procentvise stigning af indbrud. Arkivfoto

Borgmester Knud Kristensen (K) er stærkt utilfreds med Vesthimmerlands Kommunes placering som nummer et over danske kommuner med største procentvise stigning af indbrud. Arkivfoto

VESTHIMMERLAND:- Det er utilfredsstillende og ikke en måde at betjene borgerne.

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen (K), er svært skuffet over de nyligt offentliggjorte indbrudstal for 2013, som placerer hans kommune på den lidet attraktive førsteplads over kommuner, der har oplevet den største procentvise stigning i første halvdel af 2013.

- Det her er effekten af, at indbrudstyvene har fået oplysning om, at man har lukket politistationen i Løgstør, hævder den konservative borgmester.

Alt for lang responstid

Han mener, at tyvene har frit slag om aftenen, når betjentene er taget hjem, og de, der er på arbejde, er placeret langt væk fra Vesthimmerland.

- Jeg har bedt om at få en månedlig opgørelse over responstiden i Vesthimmerland Kommune. Der går for lang tid, før politiet kommer frem, ja tyve kan næsten nå at komme til grænsen, før politiet er fysisk fremme, siger Knud Kristensen og nævner eksempler på lange udrykningstider, hvor patruljevogne fra Hjørring er blevet sendt til Løgstør.

Tåbelig sammenlægning

Knud Kristensen er stærkt kritisk over for politireformen, der samlede politiet på stationen i Hobro.

- At lægge to politistationer skulder ved skulder i Randers og Hobro er det mest tåbelige, man længe har gjort, siger han med slet skjult harme.

Mariagerfjord Kommune, hvor den nye politistation er blevet placeret, går dog heller ikke fri for en markant stigning i antallet af indbrud.

Med en stigning på 35 procent placerer kommunen sig på 10. pladsen over danske kommuner, der har oplevet den største stigning af indbrud.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.