Danmark

Borgmester: Hizb ut-Tahrir ud af kommunale bygninger

Københavns kulturborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), vil have Hizb ut-Tahrir ud af kommunens bygninger.

Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), er træt af at låne kommunens lokaler ud til foreningen Hizb ut-Tahrir. Derfor vil han undersøge, om man kan lave et forbud imod det. Og hvis ikke man kan det, vil han have ændret lovgivningen.

Hans egne jurister i Københavns Kommune mener ikke, man kan lave et specifikt forbud mod Hizb ut-Tahrir, der er en lovlig forening i Danmark. Derfor vil kultur- og fritidsborgmesteren spørge Justitsministeriet, om de har en anden tolkning af loven.

- Er det meningen, at kommunale bygninger skal huse organisationer, der går ind for sharialovgivning, spørger Carl Christian Ebbesen.

Han mener ikke, at det, at foreninger er lovlige i Danmark, bør sikre dem støtte fra det offentlige i form af tilskud eller bygninger.

- Det, jeg forholder mig til, er, at ytringsfrihed i det her land, ikke betyder, at det er demokratiets ansvar at stille en bygning til rådighed for, at alle synspunkter skal fremmes.

Hvis justitsministeriets jurister heller ikke mener, at det er muligt inden for dansk lovgivning, så vil Carl Christian Ebbesen spørge justitsminister Mette Frederiksen (S), om hun vil være med til at ændre lovgivningen, så kommunerne kan få mulighed for at sige nej til Hizb ut-Tahrir.

- Min politiske overbevisning er, at demokratiets - dine og mine - skattekroner, skal bruges på at fremme demokratiet og ikke på at afskaffe det. Den skelen er jo helt regulær i et demokrati, siger han.

Anledningen til at Carl Christian Ebbesen vil have Hizb ut-Tahrir ud af kommunale bygninger, er at foreningen søndag den 7. december afholder et stormøde om sharia-lovgivning, som ifølge Hizb ut-Tahrir burde praktiseres i Danmark.

- En ting er, at der kan foregå et møde, hvor der ikke foregår noget ulovligt. Men nu vælger de at holde et møde om sharia. Der er vi ude i, at det efter min opfattelse er opfordring til vold, hvis kvinder skal eksempelvis skal stenes for utroskab, siger Ebbesen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.