Lokalpolitik

- Borgmester i kovending

Thomas Krarup (K) kalder vurdering af havnearealer for indrømmelse af fejl i salg af Østre Havn.

Thomas Krarup mener, at Aalborg Havn med beslutningen om at få sine arealer vurderet indrømmer fejl i salget af Østre Havn.

Thomas Krarup mener, at Aalborg Havn med beslutningen om at få sine arealer vurderet indrømmer fejl i salget af Østre Havn.

Det konservative folketingskandidat Thomas Krarup (K) er tilfreds med, at det kommunalt ejede Aalborg Havn A/S nu godt to år efter det kritiserede salg af Østre Havn er klar til at få foretaget en vurdering af havnens øvrige arealer. Østre Havn blev i 2006 solgt til den lokale entreprenør, A. Enggaard A/S, for 44 millioner kroner uden et offentligt udbud, eller en uvildig vurdering af områdets værdi. Siden er prisen fra flere sider blevet kritiseret for at være for lav. Nu ønsker Aalborg Havn at få foretaget vurderinger af sine arealer, og det kalder Thomas Krarup for bemærkelsesværdigt. - Det er en klokkeklar indrømmelse af, at Aalborg Havn ikke gjorde sit arbejde godt nok, da man solgte Østre Havn uden at have fået vurderet arealet før salget. Havnen har derfor ifølge flere ekspertvurderinger ikke fået markedsprisen for Østre Havn, siger Thomas Krarup. Han hæfter sig ved, at borgmester Henning G. Jensen (S) som formand for Aalborg Havn tilsyneladende har skiftet holdning om at få foretaget vurderinger. - Det er ejendommeligt, at det er først er nu omtrent to år efter salget af Østre Havn, at havnens resterende grunde skal vurderes. Borgmesteren indrømmer jo dermed, at han kun havde en mavefornemmelse af prisen for Østre Havn, men ingen konkret viden om, hvad prisen burde være. Borgmesterens kovending må undre, hvis borgmesteren ikke mener, der er begået fejl i forbindelse med salget af Østre Havn, hvorfor så ændre på fremgangsmåden, spørger Thomas Krarup.