Borgmester løber fra sit ansvar

- Det er et ledelsesansvar, at sagsbehandlingen er tilfredsstillende, understreger socialrådgivernes nordjyske formand

Formanden for de nordjyske socialrådgivere Mads bilstrup understreger, at korrekt sagsbehandling er et ledelsesansvar. Arkivfoto: Palle Skov

Formanden for de nordjyske socialrådgivere Mads bilstrup understreger, at korrekt sagsbehandling er et ledelsesansvar. Arkivfoto: Palle Skov

REBILD:Formanden for socialrådgiverne i Nordjylland, Mads Bilstrup, bryder sig ikke om, at Rebild Kommunes borgmester Anny Winther (V), placerer ansvaret for fejl i kommunens sagsbehandling på sagsbehandlerens bord, mens hun frikender sig selv og sin direktion.

- Det er borgmesteren og kommunaldirektionens ansvar, at sagsbehandlingen i en kommune er tilfredsstillende, understreger Mads Bilstrup.

Løber fra ansvaret

Han har læst Anny Winthers udtalelser til NORDJYSKE Stiftstidende, som borgmesteren kom med på baggrund af den redegørelse, som direktør Søren Kjær har lavet om sagsforløbet i anbringelsen af en 15-årig dreng på et botilbud for autister.

- Som jeg læser det, så frikender borgmesteren sig selv og sin direktør.
- Når direktøren med borgmesterens ord har gjort, hvad han skulle og burde, så løber borgmesteren fra sit ansvar ved at sparke nedad i systemet og efterlade aben på sagsbehandlerens bord, siger Mads Bilstrup.

Ikke godt nok

Borgmester Anny Winther vil på baggrund af kommunens sagsbehandling i sagen indskærpe reglerne over for kommunens medarbejdere.

Men det er ikke godt nok, mener Mads Bilstrup.
For borgmesteren glemmer, i følge socialrådgivernes nordjyske formand, at det også kan være nødvendigt at se på medarbejdernes arbejdsvilkår.
Han understreger, at det er ledelsens opgave at lede og fordele arbejdet, ligesom det er ledelsens opgave at sikre medarbejderne den nødvendige tid og de nødvendige rammer til at kunne udføre de opgaver, man sætter dem til.
- Hvis tiden og rammerne ikke er i orden, har sagsbehandleren ingen mulighed for at løse opgaverne tilfredsstillende.
- Det er og bliver et ledelsesansvar. Det kan aldrig blive den enkelte medarbejders ansvar, siger Mads Bilstrup.

Tyder på et ledelsessvigt

Han stiller også spørgsmålstegn ved, om ledelsen i Rebild Kommune tydeligt nok har gjort medarbejderne klart, hvilke kompetencer de har og ikke har.

- Når sagsbehandleren, træffer en beslutning om at tildele drengen en plads på et eksternt botilbud, hun åbenbart ikke har kompetence til at tildele, så tyder det jo på, at ledelsen har svigtet den opgave, siger Mads Bilstrup.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.