Borgmester lover kulegravning

Hele beskæftigelsesområdet vil blive set efter i sømmene, lover Mogens Gade

Mogens Gade: Vi har som politikere det overordnede ansvar for at budgettet holdes. Arkivfoto: Michael Bygballe <i>Pressefotograf Michael Bygballe</i>

Mogens Gade: Vi har som politikere det overordnede ansvar for at budgettet holdes. Arkivfoto: Michael Bygballe Pressefotograf Michael Bygballe

JAMMERBUGT:Udgifterne til kontanthjælp og aktivering i Jammerbugt Kommune er løbet så meget løbsk i år, at hele beskæftigelsesområdet nu bliver kulegravet.

Det lovede borgmester Mogens Gade på kommunalbestyrelsesmødet torsdag aften, hvor en overskridelse på over 24 mio. kr. var på dagsordenen.

Det havde fået en borger, Niels Eske Nyhus, Gjøl, til på mødet at spørge politikerne om, hvad de havde gjort, og hvad de vil gøre for at rette op på tingene.

Det er nemlig andet år i træk, udgifterne på området kommer helt ud af kontrol.

- Det er stærkt problematisk, og vi har som politikere det overordnede ansvar for at budgettet holdes, fastslog Mogens Gade.

- Men beslutninger er ikke fulgt til dørs, handleplaner ikke realiseret, og der er kommet flere kontanthjælpsmodtagere end ventet. Det værste er, at vi får det at vide alt for sent på året, forklarede han.

- Nu bliver alt undersøgt til bunds, også brugen af eksterne aktører til aktivering. Både om de leverer det, der er aftalt og om kontrakterne er, som de skal være.

Erik Ingerslev (SF), medlem af beskæftigelsesudvalget, nævnte som eksempel, at udvalget i juni fik at vide, at 32 virksomheder havde sagt ja til at ansætte en voksenlærling, men at der i november kun var ansat seks.

- Vi har ikke fået de rigtige informationer, sagde han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.