Lokalpolitik

Borgmester: Ministermøde har stor værdi

Lars Møller (V) glad for at tale kommunens sag hos erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF)

Ole Sohn (til venstre), der her ses sammen med borgmester Lars Møller (i midten) og erhvervsdirektør Niels Christensen besøgte for kort tid siden Frederikshavn. Privatfoto.

Ole Sohn (til venstre), der her ses sammen med borgmester Lars Møller (i midten) og erhvervsdirektør Niels Christensen besøgte for kort tid siden Frederikshavn. Privatfoto.

FREDERIKSHAVN:Hvis nogle i Frederikshavn Kommune havde håbet på et kontant udbytte af fredagens foretræde for erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF), så blev de skuffede.

- Jeg har ikke noget med i posen, der vejer noget, sagde borgmester Lars Møller (V) ovenpå mødet.
Alligevel var han dog særdeles godt tilfreds.
- Det har fantastisk stor værdi, at ministeriet, som skal sætte rammerne for fremtidens erhvervsudvikling, får lov at høre vores historie, fortæller Lars Møller, der deltog i mødet sammen med socialdemokraternes Birgit Hansen og erhvervsdirektør Niels Christensen.
- Vi er alle tre mere optimistiske her, hvor vi tager hjem, end da vi fløj herover, fortæller borgmesteren - via en mobiltelefon fra Kastrup Lufthavn.
Som man forleden kunne læse her i NORDJYSKE, så har Ole Sohn fattet interesse for to konkrete områder, som der lige nu arbejdes meget med i Frederikshavn Kommune: Udvikling af avancerede kulfiberfartøjer hos Skagen Yacht og udvikling af maritime uddannelser.
Med hensyn til kulfiberfartøjerne - som rummer et stort potentiale med hensyn til sejlads i de indre danske farvande - så har frederikshavnerne ifølge Lars Møller fået ”noget at arbejde videre med” af ministeren.
Omkring de maritime uddannelser, så var det evnen til at få virksomhederne og uddannelsesstederne til at arbejde sammen, der imponerede i ministeriet.
- Vores mål med den her tur har været at holde ministeriets interesse i Frederikshavn Kommune intakt.
- Der er i hvert fald ikke nogen, som her bagefter skal komme og fortælle, at de ikke har vidst, hvad der sker i Frederikshavn, siger Lars Møller.
I den forbindelse understreger borgmesteren dog, at det ikke er ”raketvidenskab”, som der arbejdes med.
- Meget af det her er noget, som vi har kendt i mange år. Jeg tænker tit på, at mange siger, at vi skal leve af ny viden og historiefortælling. Og vi skal også hele tiden putte ny viden ind, men vi skal heller ikke glemme de ting, som vi har været gode til i mange år, slutter Lars Møller.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.