Borgmester og erhvervsfolk drøfter stadionplaner

Erhvervsfolk overvejer at skyde millioner i stadion, hvis det placeres i Park Vendia

Arne Boelt har holdt møde med erhvervsfolk om stadion. Arkivfoto <i>Bent Bach</i>

Arne Boelt har holdt møde med erhvervsfolk om stadion. Arkivfoto Bent Bach

HJØRRING:Mandag eftermiddag diskuterede borgmester Arne Boelt (S) med ukendte erhvervsfolk, som overvejer at skyde flere millioner kroner i et stadion, hvis det placeres i Park Vendia.

En fåmælt borgmester ville efter mødet kun sige, at hans forhandlingspartnere er ”meget seriøse folk”, men yderligere undersøgelser af planerne er nødvendige, før der kan træffes en beslutning.

Byrådets beslutning om nyt stadion må derfor udsættes, hvis stadion skal placeres i idrætsområdet Park Vendia. Der kan blive tale om en udsættelse på et par måneder, vurderer Arne Boelt.

- Jeg ved ikke på nuværende tidspunkt, om byrådet vil være med til at udsætte beslutningen. Der er virkelig mange faktorer, der skal undersøges grundigt, sagde Arne Boelt, kort før han mandag aften gik gruppemøde i den socialdemokratiske byrådsgruppe.

På byrådets dagsorden

Principbeslutning om placering og renovering af nyt stadion i Hjørring er på byrådets dagsorden til det ordinære byrådsmøde onsdag aften.

Her ligger der et færdigt forslag om på Femhøje at bygge ny tribune med indbyggede haller, undervisningslokaler og VIP-lokaler i samarbejde med Hjørring Private Realskole og VUC. Hjørrings gamle, utidssvarende stadion fra 1948 skal væltes for at give plads til det nye projekt.

Dette projekt bakkes op af byrådets flertalsgruppe. Venstre og Konservative ønsker at fastholde den oprindelige byrådsbeslutning om at placere stadion i Park Vendia, hvor også vandhuset og Hjørrings gamle Vendiahal, samt vandrerhjemmet ligger.

Vil samle faciliteter

Venstre og konservative ønsker stadion placeret dér, så alle Park Vendias faciliteter kan arbejde sammen. Den holdning delte hele byrådet, inden den nye kommuneaftale om besparelser kostede Hjørring Kommune dyrt i 2012.

Derefter satte byrådet stadionplanerne på stand by til dette forår og lagde op til en skrabet stadionrenovering.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.