Borgmester om udrejsecenter: Man eksporterer bare problemerne

Langelands borgmester, Tonni Hansen, er utilfreds med, at regeringen vil placere et udrejsecenter på øen.

Det er noget bras og en fuldstændig forkert placering med et udrejsecenter på Langeland, siger borgmester Tonni Hansen (SF).

Det er noget bras og en fuldstændig forkert placering med et udrejsecenter på Langeland, siger borgmester Tonni Hansen (SF).

RUDKØBING:På Langeland er borgmester Tonni Hansen (SF) utilfreds med, at regeringen har besluttet at placere et udrejsecenter på øen for kriminelle, afviste asylansøgere og personer på tålt ophold.

Det fortæller han til TV 2.

- Det er noget bras og en fuldstændig forkert placering. Det er ikke en klog beslutning og ikke en beslutning, jeg bakker op om.

- Man eksporterer problemerne direkte ned i et turistområde, siger Tonni Hansen til TV 2.

Regeringen præsenterer onsdag planerne for en nyt udrejsecenter, og ifølge Ritzaus oplysninger bliver det placeret på Langeland.

Det skal huse en gruppe kriminelle, afviste asylansøgere og personer på tålt ophold, der i dag bliver placeret i Udrejsecenter Kærshovedgård ved Bording i Midtjylland.

Langeland har tidligere haft en forretning med at drive asylcentre, og i 2019 foreslog Tonni Hansen selv, at man gerne ville lave et nyt udrejsecenter, i forbindelse med at Udrejsecenter Sjælsmark på Sjælland blev lukket.

Men ifølge Tonni Hansen er forskellen, at Langeland gerne ville lave et udrejsecenter for familier, men ikke for kriminelle.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.