Borgmester på Læsø trækker sig som spidskandidat efter skursag

Sag om kommunaldirektør og hans skur på sommerhusgrund får borgmester til at trække sig som spidskandidat.

Læsøs borgmester Karsten Nielsen har i valgperioden skiftet fra Dansk Folkeparti til Venstre. Han var udpeget som sit partis spidskandidat til det forestående kommunalvalg, men den position afgiver han nu til partifællen Tobias Birch Johansen. (Arkivfoto)

Læsøs borgmester Karsten Nielsen har i valgperioden skiftet fra Dansk Folkeparti til Venstre. Han var udpeget som sit partis spidskandidat til det forestående kommunalvalg, men den position afgiver han nu til partifællen Tobias Birch Johansen. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Borgmester på Læsø Karsten Nielsen (V) trækker sig som sit partis borgmesterkandidat ved det kommende kommunalvalg.

Det skriver det regionale medie Nordjyske.

Karsten Nielsen begrunder sin beslutning med "skursagen" - en meget omtalt sag om kommunaldirektør Peter Pietras, der en overgang boede i et ulovligt skur på en sommerhusgrund, han havde erhvervet.

- Jeg trækker mig, fordi det er mig, der får skylden for hele sagen, og jeg kan ikke leve med, at Venstre ikke stiller med det stærkeste hold til kommunalvalget, siger Karsten Nielsen til Nordjyske.

Han havde foretrukket at trække sig helt ud af valgkampen, forklarer han.

- Det er imidlertid ikke muligt, når man én gang har meldt sig. Jeg har undersøgt det, siger Karsten Nielsen til mediet.

Meldingen fra borgmesteren kommer, efter at Peter Pietras onsdag sagde sit job op i Læsø Kommune.

Det skete efter kritik af, at han havde lagt pres på medarbejdere i kommunens egen forvaltning i forbindelse med en byggesag på sommerhusgrunden.

En ekspert i forvaltningsret rettede over for Nordjyske kritik af kommunaldirektørens indblanding i sagen.

Selv har Peter Pietras afvist at have gjort noget forkert i sagen.

Borgmester Karsten Nielsen mener heller ikke, at der er noget at bebrejde kommunaldirektøren.

- I min optik har kommunaldirektøren ikke gjort noget som helst ulovligt. Han er en mand, som har flyttet sin adresse til Læsø og dermed er blevet læsøbo.

- Han har købt en sommerhusgrund og har ret til at sende en ansøgning om anvendelse af grunden, og så får han sådan en behandling, siger Karsten Nielsen til Nordjyske.

Karsten Nielsen blev borgmester efter det seneste kommunalvalg i 2017.

Men i juni 2021 besluttede borgmesteren at skifte sit medlemskab af Dansk Folkeparti ud med en indmeldelse i Venstre i stedet.

- Hvis jeg skal fortsætte i kommunalbestyrelsen efter det her kommende valg, så ser jeg de bedste chancer for mig selv og for Læsø hos et lidt større parti end Dansk Folkeparti, sagde han i den forbindelse til DR.

Et andet Venstre-byrådsmedlem, viceborgmester Tobias Birch Johansen, stiller sig til rådighed som Venstres spidskandidat ved valget 16. november.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.