Frederikshavn

Borgmester slår i bordet: En patrulje er ikke nok!

Politidirektøren får et bekymringsbrev fra borgmesteren i Frederikshavn

- Trygheden skal være i orden, og det er den ikke her og nu. Derfor har jeg sendt et bekymringsbrev til politidirektøren, siger borgmester Birgit Hansen. Arkivfoto: Jan Pedersen

- Trygheden skal være i orden, og det er den ikke her og nu. Derfor har jeg sendt et bekymringsbrev til politidirektøren, siger borgmester Birgit Hansen. Arkivfoto: Jan Pedersen

FREDERIKSHAVN:Frederikshavns borgmester, Birgit Hansen, sender nu et brev til politidirektør Elsemette Cassøe med en klar opfordring til at øge politiets patruljering i landets nordligste kommune.

Det sker på ryggen af de seneste dages overskrifter om alarmerende uro i dele af kommunens unge-miljø.

DF’er rejste sagen

På aftenens byrådsmøde kom borgmesteren DF’s Carsten Sørensen i forkøbet. I byrådets spørgetid opfordrede Carsten Sørensen borgmesteren til at sende et klart signal til ledelsen i Nordjyllands Politi.

DF’eren har også rejst sagen over for formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup - og Birgit Hansen havde brevet med i håndtasken.

Borgmester: Ikke godt nok!

- Politiet er en statslig instans, men jeg hejser gerne flaget. Trygheden er under pres, og derfor har jeg lavet en bekymringsskrivelse til politidirektøren.

- Én patrulje i vores område er ikke nok. Hvis vi skal genskabe tilliden til politiet, er der brug for flere patruljer og mere synligt politi, sagde Birgit Hansen, der også vil rejse spørgsmålet om politiets begrænsede ressourcer på næste møde i Kredsrådet.

Bekymrende overskrifter

I brevet henviser borgmesteren til nogle af de seneste episoder, der har været beskrevet i landsdækkende medier: Om narko, der flyder frit. Om en 16-årig dreng, der blev overfaldet en aften, hvor politiet kun havde én patruljebil til rådighed. Om drenge, der stjæler en stor gummiged. Om en 17-årig, der blev truet med bank, hvis han gik til politiet. Om en hård kerne af unge kriminelle.

Desuden beretter borgmesteren om bekymrede borgere i Skagen, der oplever, at politiet ikke rykker ud til sager i området, fordi patruljebilen er i den sydlige del af kommunen.

Beskåret med to tredjedele

For mindre end 10 år siden var der ansat mere end 100 polititjenestemænd i Frederikshavn Politikreds. Nu er bemandingen nede på en tredjedel. Jeg har som borgmester svært ved at acceptere, at politiets nedskæringer har så store konsekvenser for specielt de unge borgere i Frederikshavn Kommune, hedder det i bekymringsbrevet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.