Udland

Borgmester: To er dræbt og flere savnes i New York

Mindst to er dræbt ved bygningskollaps i New York, mens 22 er kvæstet. Et ukendt antal savnes efter eksplosion

Mindst to mennesker blev dræbt, og 22 personer blev kvæstet, mens andre savnes, efter at to bygninger styrtede sammen ved en gaseksplosion i New York onsdag.

Dermed er antallet af kvæstede steget, siden New Yorks borgmester, Bill de Blasio, der har besøgt stedet, skriver NBC News.

Tidligere onsdag bekræftede borgmesteren, at to mennesker er døde, mens 18 på daværende tidspunkt var rapporteret kvæstet. Antallet af savnede er dog stadig ikke kendt.

- Vi ved kun, at et gaslæk blev rapporteret cirka et kvarter før, eksplosionen skete. Brandvæsnet reagerede med det samme, men nåede ikke frem i tide. Efter eksplosionen tog det dem dog kun to minutter at komme til stedet, siger Bill de Blasio.

New Yorks brandvæsen oplyser, at 250 brand- og redningsfolk er rykket ud til den kollapsede bygning.

Der er stadig ild ved de to bygninger, der kollapsede onsdag morgen lokal tid.

New Yorks brandvæsen arbejder på at slukke den, så man kan komme ind i bygningen. Noget der endnu ikke har været muligt.

Røgskyen har ligget tungt over metropolen, men den er dog ved at lægge sig igen.

Borgmester Bill de Blasio håber, at det snart vil være muligt at få vished om, hvor mange mennesker der er savnet.

- Der hersker en enorm frygt for, hvad der er sket med de savnede, men der bliver lige nu gjort alt for at finde og lokalisere disse individer, siger borgmesteren.

Han vil ikke komme med et præcist tal for, hvor mange der reelt er savnet, før det nøjagtige tal er kendt af myndighederne.

I mens leder pårørende desperat efter familiemedlemmer, som ikke har givet lyd fra sig og måske er fanget i murbrokkerne.

Eksempelvis savnes en 22-årig mand, som boede i en af bygningerne med sin kone. Hun forlod hjemmet tidligere på morgenen og leder nu sammen med sin bror efter manden.

- Han havde undervisning klokken 10 i morgen. Ingen ved noget. Vi forsøger at ringe til brandvæsnet, politiet, enhver der vil svare os, siger Manuel Ramos, der er den 22-åriges svoger, til Wall Street Journal.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.