Borgmester: Vi kan ikke holde de små byer kørende

Det er nødvendigt med en prioritering af, hvor udviklingen skal ske, mener Hjørrings borgmester

Det er vigtigt at prioritere, hvor udviklingen skal ske, mener Arne Boelt. Arkivfoto <i>Bent Bach</i>

Det er vigtigt at prioritere, hvor udviklingen skal ske, mener Arne Boelt. Arkivfoto Bent Bach

HJØRRING:- Vi kan ikke holde alle de små byer kørende mere. Det siger Hjørrings borgmester Arne Boelt (S) til DR P4 Nordjylland.

Derfor må man prioritere, hvor der fremover skal være udvikling, og hvor der ikke skal være byer længere, lyder det fra borgmesteren

Udmeldingen kommer som en reaktion på nye tal, der viser, at byerne stadig suger flere borgere til sig - mens landkommuner som Hjørring mister indbyggere.

Arne Boelt mener, at man fremover skal prioritere hårdere mellem, hvor ressourcerne skal bruges:

- Simpelthen ved at gå ind og lave en kommuneplan, der klart og tydeligt viser, hvor er det vi investerer henne, og at der er nogle steder, hvor vi ikke investerer længere. Lad os for eksempel sige jer, der er herude, der er nok ingen fremtid for jer, skal vi prøve at finde ud af noget i fællesskab ved at få ryddet en smule op i det her, siger Arne Boelt til DR P4 Nordjylland.

Ifølge borgmesteren skal Hjørring fremover være en mini-metropol, hvorimod kommunens allermindste flækker ikke kan opretholde skoler og serviceniveau - og hvis folk så har brug for de services, så må de flytte tættere på byen.

- Hvis man rydder lidt op selv, og man får noget gjort ved nogle af de her ting, så vil du se, at vores værdier begynder at stige igen. Og så kan du godt se, at du har en lille bitte smule sivning af befolkningen, men det skal nok finde et leje igen. Altså sund fornuft det er en god ting, siger borgmester Arne Boelt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.