Borgmester: Vi vil have Tall Ships retur til Aalborg

Organisation bag Tall Ships håber, at Aalborg sender en ansøgning

The Tall Ships Races 2015 takker af for i år, ved The Parade of Sails. Foto: Nicolas Cho Meier

The Tall Ships Races 2015 takker af for i år, ved The Parade of Sails. Foto: Nicolas Cho Meier

AALBORG:Aalborg skal igen være værtsby for The Tall Ships Races.

Det mener borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), der vil gå målrettet efter det, så begivenheden igen kan opleves i løbet af fire til fem år.

- Jeg tænker, at vi skal gøre en aktiv indsats for det, og jeg tror, at vi har rigtig gode muligheder for at få Tall Ships igen. Vi har fået rigtig positiv feedback fra de forskellige repræsentanter fra Sail Training International i forbindelse med arrangementet, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Tidligere har Aalborg været værtsby for arrangementet i 1999, 2004, 2010 og altså i år, og det er som nævnt det samme interval, som borgmesteren sætter kursen efter på sigt.

- Hvis vi har et lignende ambitionsniveau som den her gang, så kan vi få Tall Ships Races tilbage til Aalborg inden for fire til fem år.

En investering

Der er også tale om en investering fra kommunens side, da kommunen bruger 5,5 mio. kr. på begivenheden, mens sponsorer stiller med syv mio. kr.

- Sådan som det ser ud nu, er det ikke endelig gjort op, men økonomien hænger sammen, og vi kommer til at holde budgetterne, og der har været så ualmindeligt mange mennesker i Aalborg i de her dage, som har brugt faciliteterne og gået en tur dernede.

- Sidste gang (2010 red.) regnede vi os frem til, at det skabte en omsætning på omkring 80 mio. kr. i byen. Jeg tror, at vi ligger i et lignende eller højere niveau i år. Plus, at vi har fået rigtig meget positiv omtale.

Vil gerne besøge Aalborg igen

Om The Tall Ships Races vender tilbage i den nærmeste fremtid, ved ingen endnu. Men organisationen bag begivenheden er åben for idéen.

- Vi håber, at Aalborg vil sende en ansøgning igen, og vi vil alle glæde os til at komme tilbage til den nordjyske hovedstad, siger formanden for Sail Training International, Knut Western, i en pressemeddelelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden