Borgmester vil kontakte topchef for at redde cigarfabrik

Selv om lukningen er skidt for Guldborgsund Kommune, er borgmesteren fortrøstningsfuld på de ansattes vegne.

SCANDINAVIAN TOBACCO GROUP Foto: Free/Arkivfoto

SCANDINAVIAN TOBACCO GROUP Foto: Free/Arkivfoto

Borgmesteren i Guldborgsund Kommune, John Brædder (G), kalder det "rigtig skidt", at tobaksproducenten Scandinavian Tobacco Group lukker deres cigarfabrik i Nykøbing Falster.

Fabrikken har knap 100 ansatte.

- Det er en arbejdsplads, som producerer fem procent af verdens cigarer, og en arbejdsplads, som har rigtig meget ufaglært arbejdskraft ansat, siger borgmesteren, som er valgt for lokallisten Nyt Guldborgsund.

- Fabrikken har bidraget positivt til lokalsamfundet, så det er jeg rigtig ked af at høre.

Selv om det er "en streg i regningen", at der på en gang lukker 100 arbejdspladser i kommunen, er borgmesteren fortrøstningsfuld på de ansattes vegne. Han er overbevist om, at de kan blive genplaceret i andre virksomheder.

Han oplyser, at Guldborgsunds Kommunes jobcenter snarest muligt vil tage kontakt til de opsagte medarbejdere for at tilbyde hjælp med at finde ny beskæftigelse eller drøfte mulighederne for efteruddannelse.

- Det er jo en privat virksomhed, så vi kan ikke gøre ret meget andet end at tage det til efterretning, siger John Brædder.

- Nu vil jeg kontakte direktøren og høre, hvad der overordnet ligger bag lukningen, og om man kan nå at gøre noget i sidste øjeblik for at hjælpe dem med at bevare produktionen, siger han.

Antallet af Scandinavian Tobacco Groups produktionssteder reduceres fra 14 til 12 og en effektiviseringsplan fremrykkes med et år. Det betyder, at virksomheden også lukker en fabrik i Wuustwezel i Belgien.

Selv om Guldborgsunds borgmester håber på en redning af cigarfabrikken, er planen dog ikke til at ændre, siger topchef i Scandinavian Tobacco Group, Niels Frederiksen.

- Det står også på min liste at tale med borgmesteren. Nu starter der jo en proces, hvor vi skal begynde nedlukningen af fabrikken. Og der bliver han selvfølgelig involveret i det omfang, han har et værdifuldt input, siger Niels Frederiksen.

- Men vi kører efter planen, siger han.

Cigarproduktionen har en lang historie i Nykøbing Falster, hvor forretningsmanden E. Nobel allerede i 1835 grundlagde en produktion af snus, oplyser Scandinavian Tobacco Group på sin hjemmeside.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.