Borgmester vil renses: Det er mafiametoder

Vallensbæks borgmester tager til genmæle mod et usædvanligt hårdt angreb fra kommunaldirektøren i kommunen.

Borgmester vil renses: Det er mafiametoder

Den konservative borgmester i Vallensbæk Kommune - som anklages for magtmisbrug og nepotisme af sin egen kommunaldirektør - kalder de alvorlige beskyldninger for både løgnagtige og absurde.

Borgmester Henrik Rasmussen fejer alle anklager af bordet som et "ublu forsøg på afpresning" og forventer at blive renset, når kommunen og KL undersøger sagen.

- Det her er ren afpresning fra Djøfs side. Betal, eller vi går ud med grove løgne. Det er helt uacceptabelt, og jeg vil hverken finde mig i løgnene eller mafiametoderne, udtaler han i en pressemeddelelse.

- Jeg kan blankt afvise alle anklager og ser frem til at blive renset i en tilbundsgående undersøgelse, tilføjer Henrik Rasmussen.

Fagforeningen Djøf karakteriserer forholdene i Vallensbæk Kommune som "helt usædvanlige" og "stærk problematiske".

Anklagerne fremgår af et brev, som Altinget.dk har fået aktindsigt i, hvor kommunaldirektør Bjarke Steen Johansen kommer med en lang liste af anklager mod Henrik Rasmussen.

Han beskyldes blandt andet for at ville benytte lokale håndværkere, selvom de ikke var billigst, og for at have forsøgt at få kommunen til at betale for et maleri, som hans kone har malet.

- Det er rigtigt, at jeg har et maleri hængende, som min kone har lavet. Men det er mit eget, ikke kommunens, siger Henrik Rasmussen.

- Hun har aldrig modtaget en krone fra kommunen, tilføjer han.

Henrik Rasmussen siger, at han orienterede økonomiudvalget i kommunen, da han modtog det mildt sagt opsigtvækkende brev, hvor anklagerne var listet op.

Det bekræftes af socialdemokraten Søren Wiborg (S), som er 2. viceborgmester i kommunen, og som sidder i økonomiudvalget.

Man besluttede øjeblikkeligt at starte en undersøgelse, da man blev gjort bekendt med de "alvorlige anklager" mod borgmesteren, siger han.

- Vi har endnu ikke set undersøgelsens endelige konklusioner, men der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at der er hold i anklagerne, og så kan det jo i stedet ende med en alvorlig sag for kommunaldirektøren, lyder det fra Søren Wiborg.

Undersøgelsen ventes ifølge Søren Wiborg afsluttet i næste uge. Derefter vil konklusionerne blive offentliggjort.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.