Aalborg

Borgmesteren sprang i vandet

Også rådmand tog turen fra en af de nye vipper og i vandet, da ny fjordpark skulle åbnes

18
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Billedmanipulation: Michael Koch

AALBORG:Flere tusinde kiggede forbi, da det ny natur-, vandsports- og oplevelsescenter i Aalborgs Vestby, Vestre Fjordpark, lørdag slog dørene op.

Men parken, som erstatter det gamle friluftsbad, er også betydeligt større og flottere end forgængeren, og det var der mange, som gerne ville se.

- Frilufteren, som mange kaldte det, har jo været en del af folkesjælen i Aalborg i mange år. Og jeg har da også selv nydt at komme her med mine børn, fortalte borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), som benyttede lejligheden til at sige dybfølt tak til alle - både de fonde der har bidraget økonomiske og de mange lokale foreninger og ildsjæle, som har været med til at præge udformningen af den ny park.

Indvielsen fik også ord med på vejen af rådmand for sundhed og kultur Mads Duedahl (V) og rådmand for by og landskab Hans Henrik Henriksen (S). Sidstnævnte kunne blandt andet fortælle, at kommunen har gjort sig stor umage for at bevare områdets halvvilde natur, og derfor skal der plantes 11.000 nye træer og buske - blandt andet på det areal, der ligge nu er indrettet til midlertidige beachvolley-baner til det kommende DGI-stævne.

Mange var kommet i god tid til indvielsen, der også bød på musik og andre former for underholdning, inden Peter Buthler Emanuelsen, der er kommet i friluftsbadet siden han var barn, fik æren af åbne bassinerne med et spring fra 10-meter-vippen.

Borgmesteren, som havde holdt sin tale fra fem-meter-plateauet lige nedenunder fulgte straks efter - og det fik også Mads Duedal til at kaste sig i vandet, selvom han normalt lider af højdeskræk.

Dagen både naturligvis også på lejlighed til at prøve alt fra sight-seeing til stand-up-paddeling, kajaksejlads og parkour, for den ny park kommer til at rumme et væld af klubber og frivillige, der både var mødt op for at hjælpe til og være med på et drone-foto i vandet.

- Overordnet set synes jeg, det er blevet fantastisk. Jeg har været vinterbader i syv og kommer her mindst 2 - 3 gange om ugen, og vi har aldrig haft så flotte faciliteter før, fortalte Henrik Frederiksen fra vinterbadeklubben Isbjørnen.

Han tror, den ny park kommer til at betyde at de forskellige foreninger og vandsportsklubber lærer hinanden bedre at kende, og sådan har Per Busk fra Pirken det også.

- Vi har allerede lavet en del sammen med lystfiskerklubben Snøren, og nu har vi jo fået et flot nyt hus sammen med naturvejlederne, så det kan vi også drage nytte af.

Jens Jørgensen, der blandt andet besøgte den ny vandlegeplads sammen med børnene Regitze og John, glædede sig også over forholdene.

- Det bedst er næsten, at det er lavet i træ, så vi slipper for mere af al den beton, man ellers er så glad for at bruge til alting her i Aalborg, sagde han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.