Morsø

Borgmestre skal forhandle færge nok en gang

Borgmester og kommunaldirektør skal forhandle med Thisted

Hans Ejner Bertelsen ville forsøge at få en aftale om møde med Thisted i stand, inden politikerne i dag tager på budgetseminar. Arkivfoto

Hans Ejner Bertelsen ville forsøge at få en aftale om møde med Thisted i stand, inden politikerne i dag tager på budgetseminar. Arkivfoto

NYKØBING:Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) og kommunaldirektør Rikke Würtz flød ikke ligefrem over i begejstring over den opgave, de blev pålagt af Morsø Kommunalbestyrelse i denne uge: Optag forhandling med Thisteds borgmester og kommunaldirektør og find en løsning på byrdefordelingen i I/S Mors-Thy Færgefart.

Her står parterne som tidligere beskrevet i avisen langt fra hinanden. Morsø holder fast i en 64/36 procent fordeling, hvor Thisted vil have Mors til at betale 80 procent og tilmed kræver at få færgerutens administration.

Parterne udlægger en brugerundersøgelse fra maj 2016 vidt forskelligt, påpegede Viggo Vangsgaard (S), der også er formand for I/S Mors-Thy Færgefart:

- Hvis vi ellers kunne enes om at fordele støtten til de 46 procent af passagererne, der kommer fra andre kommuner end Thisted og Morsø, ligeligt, ender vi meget tæt på 64/36 fordelingen. Men det er det sædvanlige, når man forhandler med Thisted: De vil godt have goderne, men ikke betale, sagde Viggo Vangsgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden