Boris Johnson bliver Theresa Mays udenrigsminister

Storbritannien får Boris Johnson som udenrigsminister i Theresa Mays nye regering, meddeler Downing Street.

Udland 13. juli 2016 21:10

Boris Johnson, som var en af de mest fremtrædende fortalere for, at Storbritannien skal forlade EU, er udnævnt til ny britisk udenrigsminister.

Hans umiddelbare forgænger, Philip Hammond, er ny finansminister.

Det oplyser Downing Street 10, hvor Theresa May har kontor, efter hun formelt tiltrådte som ny britisk premierminister få timer inden.

Energiminister Amber Rudd overtager posten som indenrigsminister, som Theresa May har haft indtil onsdag.

George Osborne har indgivet sin afsked som finansminister i Storbritannien, meddeler Downing Street. I stedet er den hidtidige udenrigsminister Philip Hammond, som Boris Johnson altså træder ind i stedet for, udnævnt til den tunge post som finansminister.

Den nye premierminister holder onsdag aften møder med flere ledende konservative politikere i forbindelse med en regeringsrokade.

Ifølge flere britiske medier ankom Philip Hammond tidligere på aftenen til premierministerens bolig på Downing Street 10. Her mødtes han med Theresa May.

Siden kom også den tidligere London-borgmester Boris Johnson og Amber Rudd.

George Osborne har været britisk finansminister siden 2010, hvor David Cameron overtog magten. Forud for den britiske folkeafstemning om EU-medlemskabet, var han en af de mest synlige personer i kampagnen for at beholde Storbritannien i EU.

I en første kommentar til udnævnelsen af Boris Johnson som udenrigsminister siger det amerikanske udenrigsministerium, at man fra Washingtons side glæder sig til samarbejdet med Johnson.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...