Bornholm om kasernelukninger: Kig på det store billede

Provins-politikere opfordrer til at tage hensyn til de små samfund, før man lukker kaserner i Udkantsdanmark.

Bornholm om kasernelukninger: Kig på det store billede

Politikerne skal tage højde for de samfundsmæssige konsekvenser, det vil have at lukke kaserner i byer, der i forvejen er hårdt pressede af arbejdsløshed og fraflyttende borgere.

Sådan lyder opfordringen fra Bornholms borgmester Winni Grosbøll (S), efter at blandt andet Almegårds Kaserne på Bornholm med 415 arbejdspladser er blevet indstillet til en lukning af forsvarschefen.

- Det vil betyde, at arbejdspladser forsvinder fra en ø, som i forvejen har brug for arbejdspladser. Derfor skal man se på, hvad det betyder overordnet samfundsøkonomisk, siger hun og fortsætter:

- Det er klart, at hvis man lukker en så stor arbejdsplads, betyder det jo noget, i forhold til hvad man skal kompensere Bornholm for, hvis det bornholmske samfund skal løbe rundt. Derfor skal man se på det store regnskab.

De kaserner, der er blevet indstillet til lukning, er - ud over Almegård på Bornholm - kasernerne i Sønderborg og Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, samt enten Høvelte eller Vordingborg.

Også Poul-Erik Svendsen (S), der er fungerende formand i Region Syddanmark, er umiddelbart ærgerlig over det billede, der tegner sig for regionen.

Både Sønderborg, Haderslev og Fredericia er i skudlinjen, og det er ifølge næstformanden ikke første gang, at provinskommunerne må ofre arbejdspladser, der i stedet skyder op i hovedstaden.

- Det vil få store konsekvenser. Det er det, vi allerede har set med at masser af statslige arbejdspladser, der forsvinder fra provinsen. Der bliver færre offentlige arbejdspladser i provinsen og flere i København, siger han.

Hvor mange eller hvilke kaserner, der skal lukkes, er nu op til politikerne at vurdere.

Målet er, at forsvarsudgifterne reduceres med 2,5 milliarder kroner i 2015, med 2,6 milliarder kroner i 2016 og med 2,7 milliarder kroner i 2017.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.