Udland

Bortførelser har bragt puertoricanere i fokus i USA

"Adgang forbudt" står der på skilte alle vegne ved nedlukkede huse i den bydel, hvor bortfører havde sit hus.

Bortførelser har bragt puertoricanere i fokus i USA

Ariel Castro, der er sigtet for bortførelser, voldtægter og indespærringer af tre unge kvinder igennem et årti, var med i den første bølge af indvandrere, som kom til Cleveland fra øen Puerto Rico i det nordøstlige Caribien.

Puertoricanerne kom til Cleveland i 1950'erne, hvor de var tiltrukket af en boomende økonomi med masser af velbetalte job på bilfabrikkerne og i stålindustrien.

Sagen mod ham har gjort det klart for hele USA, at også Cleveland har et stort puertoricansk samfund, som ellers bedst kendes fra New York, Orlando, Philadelphia og Chicago.

Puerto Rico, der har omkring 3,7 millioner indbyggere, er en tidligere spansk koloni, som i dag er amerikansk territorium.

Indbyggerne kan frit tage til USA, hvilket har givet øens befolkning en meget stor indflydelse på den spansk-talende kultur i USA.

Men de tider, hvor der var stor mangel på arbejdskraft i Cleveland, er for længst forbi, og i de senere år er mange puertoricaneres huse lukket ned med skodder og brædder for vinduerne.

"Adgang forbudt" står der på skilte alle vegne i det områder, hvor Castros hus ligger.

- Folk i denne bydel er virkelig hårdt ramt af krisen, siger Brian Cummins fra Clevelands byråd.

I de seneste årtier er det gået tilbage for industrierne i Cleveland, og befolkningen er svundet dramatisk ind fra en million til mindre end 400.000. Omkring 10 procent er puertoricanere.

Den ene af de bortførte kvinder, Gina DeJesus, er også puertoricaner.

Der er bekymring for, at bortførelsessagen vil belaste hele det puertoricanske samfund, men nyhedsværten Carmen Jovet har stillet spørgsmålet: "har det overhovedet betydning, at Castro er puertoricaner?"

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.