Udland

Bortført schweizisk kvinde frigivet efter et år

I næsten et år sad en schweizisk kvinde som gidsel i Yemen. Onsdag blev hun frigivet og er i god behold.

Bortført schweizisk kvinde frigivet efter et år

En kvindelig schweizisk lærer, som blev bortført i Yemen for næsten et år siden, er blevet frigivet, meddeler det statslige nyhedsbureau QNA i Qatar.

Den 33-årige kvinde, Sylvia Abrahat, arbejdede som lærer i det vestlige Yemen, da hun blev bortført af væbnede stammefolk i marts sidste år.

Sent onsdag blev den kvindelige lærer så fløjet til Qatars hovedstad Doha, hvor hun blev mødt på flyvepladsen af den schweiziske ambassadør i landet.

- Det schweiziske gidsel Sylvia Abrahat, der blev bortført sidste år i Yemen, ankom over natten til lufthavnen i Doha, efter at være blevet frigivet takket være mægling af Qatar, skriver nyhedsbureauet.

Qatar har bistået forhandlingerne med gidseltagerne, som krævede at myndighederne i Yemen skulle løslade deres fængslede slægtninge.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke forhandlingsholdet i Qatar, som har arbejdet i stilhed og med klogskab og tålmodighed de sidste par måneder, indtil vi fik dette positive udfald, siger Ali bin Fahd al-Hajiri, en talsmand for udenrigsministeren i Qatar.

Myndighederne i Schwiez har bekræftet, at Sylvia Abrahat er blevet frigivet og er ankommet til Doha.

Den schweiziske udenrigsminister, Didier Burkhalster, skulle også have haft telefonisk kontakt med det befriede gidsel, som meldes at være i god behold og klar til at rejse hjem til sit hjemland.

Det var maskerede mænd med pistoler, der den 14. marts sidste år bortførte den schweiziske kvinde fra hendes hjem i byen Hodeida i det vestlige Yemen, hvor hun arbejdede som sproglærer.

Hendes bortførere tog hende med til den sydøstlige provins Shabwa, hvor al-Qaeda dominerer.

Sylvia Abrahat gav livstegn fra sig i en video lagt ud på internettet i maj sidste år, hvor hun fortalte, at hun var bortført af al-Qaeda. I en senere uploadet video bønfalder hun Schweiz om at hjælpe med at få hende fri.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.