Stofmisbrug

Bortvisning ved salg af narkotika til gymnasiefester

Smidt ud af skolen med en politianmeldelse om narkosalg til festerne, kan blive endestationen for elever

- De nye regler får ikke den store betydning for mig, da jeg hverken ryger eller drikker fortæller Rosalina Christensen, der går på Fjerritslev Gymnasium.

- De nye regler får ikke den store betydning for mig, da jeg hverken ryger eller drikker fortæller Rosalina Christensen, der går på Fjerritslev Gymnasium.

Reglerne bliver nu strammet som følge af to gæster, der til den seneste fest blev pågrebet i at indtage stoffer. Drugtests og kropsvisitering, er hvad der venter gæster og elever til de kommende Bacchusfester på Fjerritslev Gymnasium. - Eleven vil blive smidt ud af gymnasiet, hvis vi tager vedkommende i at sælge den slags. Og hvis indicierne peger på, at en er påvirket, vil vi tage en alvorlig snak med vedkommende, og forældrene vil blive underrettet, fortæller rektor Poul Grønfeld, der dog påpeger, at det ikke var elever på gymnasiet, der indtog stoffer under sidste fest, men derimod nogle af de inviterede gæster. Usikker drugtest Drugtests har i den senere tid været meget omtalt i medierne, som den nye præventive metode mod stofmisbrug til fester. Problemet er bare, at de ikke altid er præcise og kan give udslag på eksempelvis hovedpinepiller. Men det har Poul Grønfeld taget med i overvejelserne. - Det er selvfølgelig et problem, og det er også derfor, at alle indicier skal pege i retningen af stofindtagelse, før der bliver skredet til handling, men det tager vi som det kommer. Vi vil meget klart vise nu, at vi ikke vil tolerere stofmisbrug, udtrykker Poul Grønfeld. I elevernes rækker er der tilfredshed med det nye tiltag, og ingen ønsker, at der skal være narko til deres fester, fortæller Mai Bro Pedersen, der er Bacchusformand. - Det er sørgeligt, at det er kommet til det her. Vi følte ligesom, vi var nød til at gøre noget, men heldigvis har vi fundet en løsning nu, fortæller Mai Bro Pedersen. De nye stramninger til festerne vil kræve tre ekstra vagter og en stor udgift til drugtests. De ekstra omkostninger vil blive dækket af festforeningens overskud og højere billetpriser lars.broendum@nordjyske.dk