Håndbold

Boson vild med ny rolle i forsvaret

Aalborg DH’s svenske fløj inde i rivende udvikling

Mathilde Bosun har fået en ny rolle som lidt fremskudt i forsvaret for med sin hurtighed at kunne  genere modstandernes etablerede spil og “stjæle” lidt bolde.
  Foto: Lars Pauli

Mathilde Bosun har fået en ny rolle som lidt fremskudt i forsvaret for med sin hurtighed at kunne genere modstandernes etablerede spil og “stjæle” lidt bolde. Foto: Lars Pauli

AALBORG:Den svenske venstrefløj Matilda Boson er for alvor kommet i fokus hos Aalborg DH i denne sæson. Det skyldes dog fortsat ikke, at hun brager det ene mål ind efter det andet, men derimod at hun har fået en nøglerolle i forsvaret. I de seneste kampe har Matilda Boson med stor succes fungeret som centerspiller i et offensivt 5-1 forsvar. - Jeg synes, at det er helt vildt sjovt at spille den position. I min første sæson i Aalborg dækkede jeg kun op ude på fløjen, og det kan godt blive lidt kedeligt. - Nu får jeg mere krops-kontakt, og pulsen kommer højere op, så man på alle måder føler, at man er mere med i kampen, siger sven-skeren. Få fløjmål Cheftræner Christian Dalmose har også kun roser tilovers for den svenske fløjs nye rolle. - Hendes udvikling rent forsvarsmæssigt er helt enorm. Hun dækker fantastisk op i vores 5-1 forsvar. Hendes timing og tacklinger bliver bare bedre og bedre, siger han. Matilda Boson er aldrig blevet den helt store målsluger i Aalborg DH, som hun skiftede til i sommeren 2005, efter at hun havde været den helt store profil hos FCK Håndbold. I sin første sæson i ADH-trøjen nettede hun bare 2,4 gange pr. kamp. Det mener hun selv, der er flere forklaringer på. - Fløjspillere er for alvor afhængige af spillerne omkring én, og jeg får ikke så mange opspil, som Louise Pedersen gør i højre side. Vi har bare ikke så meget af den type spil i min side, og det må jeg finde mig i. Samtidig skal jeg selvfølgelig forsøge at blive bedre til at lave gennembrud, siger hun. Ikke længere stjernen Samtidig erkender Matilda Boson, at hun har skulle vænne sig til en ny og anderledes rolle i Aalborg DH. - Måske er det lidt sværere at udvikle sit eget spil, når man ikke længere er en af de største stjerner, som jeg var det i FCK. Her er jeg bare én af 10 gode spillere, og jeg synes, jeg har udviklet mig mere mentalt end håndboldmæssigt det seneste år, siger hun. Det kan den nye forsvarsrolle dog være med til at rette op på, og Christian Dalmose tror på svenskerens udvikling. - Mand til mand skal hun blive lidt stærkere, hvor hun kan lære noget af Louise Pedersens hurtige fodskifte. Men hun har den helt rigtige mentalitet og arbejder stenhårdt for sagen, siger cheftræneren. Selvtillid og humør Matilda Boson ser frem til at tage arbejdshandskerne på, når KIF Kolding i eftermiddag kommer på besøg i Gigantium. - Selvfølgelig er vi favoritter, og det tror jeg også godt, vi kan leve op til. Sejren ude over FCK i sidste weekend har givet os utroligt meget selvtillid og humør. - Vi var nok lidt nede efter nederlaget hjemme til Ikast/Bording, men det er glemt nu. Et hold som Ikast kan alle jo tabe til, lyder det fra Aalborg DH’s altid smilende venstrefløj.