Boston-angreb: FBI efterlyser to mænd

FBI offentliggør optagelser af to mænd, der mistænkes for at stå bag bombeangrebet under maratonløb

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Scanpix

USA:Forbundspolitiet i USA er muligvis kommet nærmere en opklaring af, hvem der stod bag mandagens bombeangreb under maratonløbet i Boston.

På en pressekonference har FBI offentliggjort fotografier og videooptagelser af to mænd, som menes at være involveret i terrorangrebet, som dræbte tre mennesker og kvæstede over 180 personer.

Dermed er en verdensomspændende menneskejagt på de to personer indledt.

Eksperter siger til CNN, at det nu er op til offentligheden at sørge for det afgørende gennembrud ved at give myndighederne oplysninger, der kan føre til en pågribelse af en eller begge de mistænkte.

- I over 100 år har offentligheden fungeret som vores øjne og ører, siger Rick DesLauriers, FBI’s ansvarlige for efterforskningen, på pressekonferencen.

Farlige og bevæbnede

Umiddelbart efter offentliggørelsen af billederne brød FBI’s hjemmeside ned som følge af overbelastning. Tusindvis af personer forsøgte at få adgang til hjemmesiden for at se billederne og videooptagelserne.

- Ingen oplysning eller information er for lille. Uanset hvor ubetydelig informationen lader til at være, så er vi interesseret i den, siger Rick DesLauriers.

- Det lader til, at de to mænd har arbejdet sammen. Vi anser dem for at være ekstremt farlige og bevæbnede, siger han.

Ifølge CNN er offentliggørelsen af billederne et gennembrud i efterforskningen.

Efterlod rygsæk

På en video ses de to mænd, begge iført baseballkasketter, bevæge sig roligt gennem de menneskefyldte gader under mandagens maratonløb. Begge mænd bærer en rygsæk og går med få meters afstand i retning af målområdet, hvor eksplosionerne fandt sted.

Den ene person ses derefter efterlade sin rygsæk foran den restaurant, hvor den anden eksplosion fandt sted. Få minutter senere blev bomben udløst.

Har gransket optagelser

Siden angrebet har FBI og politiet i Massachusetts gransket tusindvis af fotografier og videooptagelser fra det område, hvor de to bomber eksploderede med få sekunders mellemrum.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.