Udland

Boston-anholdte sigtes for at forhindre efterforskning

Statsadvokaten i Massachusetts meddeler, at onsdagens tre anholdte i bombesagen i Boston bliver sigtet.

Boston-anholdte sigtes for at forhindre efterforskning

De amerikanske myndigheder rejste onsdag sigtelser mod tre mænd, som har lagt hindringer i vejen for efterforskningen af terrorbomberne mod Boston Marathon.

To studerende fra Kasakhstan er sigtet for at have gemt en bærbar computer og en rygsæk, som tilhørte en af de mistænkte bombemænd, siger statsadvokaten i Massachusetts.

Den tredje mand, en amerikansk statsborger ved navn Robel Phillipos, er sigtet for at have afgivet falsk vidneforklaring til efterforskerne.

De tre sigtede betegnes som venner af den overlevende mistænkte, den 19-årige Dsjokhar Tsarnaev. De er ikke sigtet for at være direkte involveret i bombeanslagene den 15. april, der dræbte tre og sårede 264,

To af de anholdte, Asamat Tasjayakov og Dias Kadirbajev, er sigtet for at hindre efterforskningen og for at smide den 19-årige Tsarnaevs, rygsæk væk, efter de fandt ud af, at han var mistænkt. Rygsækken indeholdt fyrværkeri og en bærbar computer.

Tasjayakov og Kadirbajev er begge kasakhiske statsborgere.

Dias Kadirbajevs advokat, Robert Stahl, siger, at hans klient "ikke er et mål" for bombeefterforskningen. Advokaten hævder, at hans klient har samarbejdet fuldt og helt med efterforskerne og at han ønsker at "komme hjem til Kasakhstan."

Robel Phillipos, den amerikanske statsborger, er sigtet for at have afgivet falsk forklaring til de efterforskere, som arbejder med opklaringen af bombeangrebet 15. april mod Boston Marathon.

To af de tre mænd var studiekammerater med den 19-årige Tsarnaev.

Tsarnaev blev i sidste uge sigtet for at have placeret bomberne, der kostede tre personer livet og sårede 264.

Der er ingen meldinger om, at de senest anholdte har haft forhåndskendskab til bombeangrebet. To af de anholdte accepterede at blive frivilligt varetægtsfængslet, da de onsdag blev stillet for en dommer.

FBI skal have efterforsket de tre gennem de seneste 10 dage.

Den ældre mistænkte bror til Dsjokhar Tsarnaev, den 26-årige tjetjener Tamerlan Tsarnaev, døde under en skudveksling med politiet i Watertown, Massachusetts kort efter bombeanslagene.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.