Udland

Boston-bombemand i retten: Jeg er ikke skyldig

Den 19-årige tiltalte bombemand fra Boston erklærer sig ikke skyldig i angrebet på Boston Marathon i april.

Boston-bombemand i retten: Jeg er ikke skyldig

Den tiltalte bombemand Dsjokhar Tsarnaev erklærer sig ikke skyldig i anklageskriftet mod ham, der blandt andet tæller en anklage om at have brugt masseødelæggelsesvåben ved Boston Marathon i april, skriver nyhedsbureauet AFP.

Det er første gang, den 19-årige formodede bombemand med tjetjensk baggrund, der er tiltalt for at dræbe fire mennesker ved maratonløbet i den amerikanske by Boston den 15. april, afhøres i retten.

Dsjokhar Tsarnaev anklages også for at have brugt et masseødelæggelsesvåben ved angrebet, der sårede 264 personer, hvoraf adskillige mistede et eller begge ben.

Han risikerer dødsstraf eller livsvarigt fængsel for 17 af de i alt 30 forhold i anklageskriftet.

På trods af, at Tsarnaev onsdag erklærer sig ikke skyldig, skriblede han ifølge retsdokumenter en slags forklaring af sine motiver på en af væggene i den overdækkede båd, som han skjulte sig for politiet i:

- USA's regering dræber vores uskyldige civile. Vi muslimer er én krop. Når man skader én, skader man alle. Jeg kan ikke lide at dræbe civile det er forbudt i islam men (...) stop med at dræbe vores uskyldige folk, og vi vil stoppe.

Den tjetjenske teenager er en af to muslimske brødre, som anklages for attentatet, der skete med to hjemmelavede bomber fremstillet af blandt andet trykkogere.

Eksplosionerne kostede tre mennesker livet. Det fjerde dødsoffer, en politimand, blev dræbt under en skudveksling med de to mænd fire dage senere, da myndighederne havde iværksat en omfattende eftersøgning.

Den ældste af de to brødre, 26-årige Tamerlan Tsarnaev, blev dræbt under skudvekslingen med politiet i forstaden Watertown.

Den yngre Tsarnaev blev selv hårdt såret og har været indlagt på et fængselshospital, efter at han blev anholdt den 19. april.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.