Boston-skyderi: Politimand dræbt på topuniversitet

Sikkerhedsvagt ramt af adskillige skud på prestigefyldt uddannelsessted

En politimand er dræbt på MIT i Boston. Foto: Scanpix

En politimand er dræbt på MIT i Boston. Foto: Scanpix

USA:En politimand har mistet livet under et skyderi på et af USA’s førende universiteter nær Boston, og fredag morgen dansk tid har politiet i Boston pågrebet to mistænkte i byen Watertown ved Boston, rapporterer TV-stationen CNN.

Det er uvist om de mistænkte har forbindelse til skyderiet ved Massachusetts University of Technology (MIT) eller bombeeksplosionerne ved Boston Marathon i mandags.

Sent torsdag aften lokal tid lød der meldinger om lyden af skudsalver på et område ved det anerkendte Massachusetts University of Technology (MIT), der ligger i Cambridge ved Boston.

Ifølge den lokale tv-station WCVB blev en af universitets egne sikkerhedsvagter skudt ”adskillige gange”. Han blev bragt på hospitalet med livstruende skader, lød det. Ifølge statsadvokaten i Massachusetts er han nu død af sine kvæstelser, skriver CNN.

Berømt universitet

Om skyderiet har nogen forbindelse til mandagens bombeangreb under maratonløbet i Boston, vides endnu ikke. Tidligere torsdag offentliggjorde det amerikanske forbundspoliti fotografier af to mænd, som mistænkes for at stå bag bombeangrebet.

De første meldinger om skyderiet kom kort før klokken 23 lokal tid.

MIT er et af verdens mest betydningsfulde tekniske universiteter. Tusindvis af studerende og professorer har sin daglige gang på stedet, som også har udklækket flere nobelprismodtagere i årenes løb.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.