Udland

Boston-skyderi: Politimand dræbt på topuniversitet

Sikkerhedsvagten blev ramt af adskillige skud på prestigefyldt uddannelsessted nær Boston.

Boston-skyderi: Politimand dræbt på topuniversitet

En politimand har mistet livet under et skyderi på et af USA's førende universiteter nær Boston, rapporterer CNN.

Sent torsdag aften lokal tid lød der meldinger om lyden af skudsalver på et område ved det anerkendte Massachusetts University of Technology (MIT), der ligger i Cambridge ved Boston.

Ifølge den lokale tv-station WCVB blev en af universitets egne sikkerhedsvagter skudt "adskillige gange". Han blev bragt på hospitalet med livstruende skader, men døde kort tid efter af sine kvæstelser, siger statsadvokaten i Massachusetts ifølge CNN.

På universitets hjemmeside rådes studerende og andre til at holde sig indendørs. Bygningen på universitetsområdet, hvorfra skuddene er hørt, er afspærret, og et massivt politiopbud er til stede.

Politiet jagter i øjeblikket en eller flere gerningsmænd til politimordet med styrker på jorden og helikoptere fra luften.

Øjenvidner fortæller ifølge nyhedsbureauet AFP, at der er bliver hørt skud og eksplosioner i byen.

De første meldinger om skyderiet kom kort før klokken 23 lokal tid.

Det er anden gang på få dage, at Boston bliver ramt af en tragedie. Mandag blev maratonløbet i byen angrebet af to bomber - tre mennesker blev dræbt og over omkring 180 er sårede.

Tidligere torsdag offentliggjorde det amerikanske forbundspoliti fotografier af to mænd, som mistænkes for at stå bag bombeangrebet.

MIT er et af verdens mest betydningsfulde tekniske universiteter. Tusindvis af studerende og professorer har sin daglige gang på stedet, som også har udklækket flere nobelprismodtagere i årenes løb.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.