Bourekas

Butterdejssnitter med krydret kødfyld.

Ingredienser En pakke optøet butterdej 800 gr. hakket kød (halvt kylling, halvt okse) 4 spsk. olivenolie 1 spsk. honning 1 spsk. silan (dadelhonning) eller 1 spsk. almindelig honning 1 tsk. karry 1 tsk. paprika 2 tsk. groft salt 3 fed hvidløg 2 spsk. blåbærsyltetøj 1 æg Salvie Sumak Sesam Sådan gør du Olie kommes i bunden af en gryde. Honning, karry, paprika, hvidløg og salt tilsættes. Der røres godt rundt, så det ikke brænder fast. Kødet tilsættes lidt efter lidt og svitses til det har en lysebrun farve. Blåbærsyltetøj tilsættes og der røres fortsat rundt. Kødet skal ligne kød til millionbøf og næsten al væske skal være fordampet. Den optøede butterdej rulles ud. Den snittes i firkanter på omkring 5x5 cm. Med en teske lægges lidt kødfyld midt på hver firkant, og der skal være et stykke bar dej hele vejen rundt. Derpå foldes hver lille butterdejsplade sammen omkring kødfyldet, så det kommer til at ligge i en trekantet "lomme". Med fingrede trykkes denne sammen i kanterne, så den ikke åbner sig under bagningen. Butterdejstrekanterne pensles nu med et helt, pisket æg, og der drysses lidt sesam og sumak på samt et salvieblad. Det hele bages 20-25 minutter til butterdejen er gyldenbrun.