Danmark

Branche: Problem med kødsnyd er ikke så stort

Kød-problemet er ikke så stort.

Branche: Problem med kødsnyd er ikke så stort

Forbrugerne skal kunne stole på den deklaration, der er på de kødvarer, de køber. Og generelt er problemer med fusk ikke så store i branchen.

Det siger fødevarepolitisk chef Lotte Engbæk Larsen fra Dansk Erhverv.

- Det er da noget som de fleste virksomheder har enormt stort fokus på efter de kødskandaler, der har været, og vi er helt åbne overfor at der kommer flere dybdegående undersøgelser.

- Hverken vi som organisation, virksomhederne eller forbrugerne har interesse i, at der foregår de her sager, siger Lotte Engbæk Larsen til Ritzau.

Dansk Erhverv repræsenteret detailhandlen og en del af fødevareindustriens engros-led.

- Vi er glade for, at ministeren tager initiativ til at samle branchen. Det er helt klart at forbrugerne skal kunne stole på produkterne og den deklaration, der er på dem, siger Lotte Engbæk Larsen.

Spørgsmål: I repræsenterer både detailhandel og engros-leddet. Ministeren peger på, at det er på tide med en selvransagelse i branchen, så ikke forbrugerne bliver snydt den ene gang efter den anden. Er du enige i det?

- Som jeg har set tallene er problemet ikke så stort i detailhandlen, det er mest i en gros og producentleddet. Men det her kan ingen være tilfredse med. En forkert deklaration er en for meget, svarer Lotte Engbæk Larsen.

Spørgsmål: Er det nødvendigt, at myndighederne skal være i haserne på jeres medlemmer?

- Vi kan kun appellere til virksomhederne, at de får orden i sagerne. Som jeg ser tallene, er det noget sjusk, og noget er mere end sjusk.

- Er der tale om decideret svindel eller en bevidst sammenblanding, er der ingen der kan leve med det, svarer Lotte Engbæk Larsen.

Hun peger på, at der er tusindvis af virksomheder i fødevareindustrien, og hæfter sig ved, at en meget stor procentdel af dem har en glad smiley.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.