Brand begrænsede sig til carport

Snarrådig forbipasserende opdagede brand og alarmerede 112

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BLOKHUS:Det er onsdag, og klokken er 12.30. En ram stank af brændt plastic og svedent metal rammer næseborene, når man sniger sig hen mod ejendommen på Ferren 88 i Blokhus.

- Jeg stod og var ved at stryge tøj, da det pludselig bankede på døren. Der stod en fremmed mand og sagde, at der var ild i vores tag, fortæller en forskrækket Ulla Gerhardt med lettere bævende stemme og anstrengt smil.

Hun tør slet ikke tænke på, hvad der kunne være sket, hvis nu ingen havde været hjemme.

Ulla Gerhardt løber i pendulfart ind og ud af hovedøren med småkager og varm kaffe til flokken af brandfolk, der iklædt brandsikkert tøj, hjelme og handsker står tilbage for at sikre, at ilden ikke blusser op igen. Hun selv har samme tøj på, som da hun fik beskeden for en time siden: trøje, tynde bukser og bare tæer i hjemmesko. Det knaser under hendes fødder af glas og forkullede træstumper, da hun vover sig over mod redskabsrummet bag carporten, hvor ilden opstod. Hun titter mismodigt indad døren.

Her stod en tørretumbler, der kortsluttede og satte fut i det hele. Den står nu lige udenfor, som et afpillet jernskelet og kan bruges til cirka lige så lidt, som resten af carporten.

- Den er formodentlig totalskadet, mener indsatsleder Erik Hermansen fra Beredskab Jammerbugt, der fortæller, at man fik meldingen kl. 11.21. Man var fremme klokken 11.30. Det tog fem minutter at slukke branden.

- Det er pisseirriterende. Vi var lige blevet færdige med carporten sidste forår. Nu kan vi begynde forfra, udbryder Ulla Gerhardt opgivende og priser sig lykkelig over, at ilden trods alt blev begrænset til carport og redskabsrum og ikke bredte sig til stuehuset.

Ved branden er alt i redskabsrummet ødelagt: plasticjuletræ, cykel, dåseøl samt kasser med tøj, bøger og andet der ikke er plads til i huset. Ilden nåede også at brede sig til carportens loftsrum, hvor madrasser og endnu flere kasser med personlige ejendele er ødelagte. Taget er også skadet. Tagpappet har slået sig og er misfarvet flere steder.

Under carporten holdt to biler. Dem nåede Ulla Gerhardt at flytte, inden ilden fik fat. Så de er uskadte.

Ejerforeningen har en fælles brandforsikring, som hun regner med dækker skaderne, der ikke er gjort endeligt op endnu.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.