Brand i 336 meter høj skyskraber slukket

Det er endnu uvist, hvor mange personer, der opholdt sig i bygningen og om alle nåede ud i sikkerhed

En brandmand kigger op mod den 336 meter høje skyskraber, der natten til lørdag var i brand. Foto: Scanpix

En brandmand kigger op mod den 336 meter høje skyskraber, der natten til lørdag var i brand. Foto: Scanpix

DUBAI:En omfattende brand, der natten til lørdag har hærget den 336 meter høje skyskraber Torch Tower i Dubai, meldes ved 02-tiden dansk tid slukket, oplyser myndighederne i emiratet ifølge CNN.

Hundredvis af personer er blevet evakueret fra bygningen, der er en af de højeste beboelsesejendomme i verden. Der er over 500 lejligheder i Torch Tower, og det frygtes, at mange af beboerne sov, da branden brød ud klokken 02.00 om natten.

En lang række brandslukningskøretøjer og ambulancer er på stedet, fortæller vidner til Gulf News.

Der er i alt 79 etager i skyskraberen, og det menes, at branden startede på 50. etage. Slukningsarbejdet blev i første omgang besværliggjort af en kraftig vind i området.

Bygningen er udstyret med et sprinklersystem, og det har formentlig været med til effektivt at slukke branden, vurderer eksperter over for CNN.

Det er endnu uvist, hvad der har startede branden eller præcis hvor mange personer, der opholdt sig indenfor, men ifølge myndighederne i Dubai er der ingen meldinger om alvorligt tilskadekomne.

Der skulle dog være personer, der er kørt til hospitalet med røgforgiftning.

Den største fare er ifølge myndighederne glas, metal og andre materialer, der falder ned fra de etager, der har været ramt af brand. Det udgør en fare for folk på jorden. Et større område er derfor blevet afspærret.

Torch Tower stod færdig i 2011 og er 352 meter højt, hvis man regner antennen med. Beboere i skyskraberen fortæller ifølge Gulf News, at der den sidste tid har været en række falske brandalarmer i bygningen.

Dubai, der sammen med seks andre emirater udgør Forenede Arabiske Emirater, er verdenskendt for sine mange skyskrabere, heriblandt den 828 meter høje Burj Khalifa og det syvstjernede hotel Burj Al Arab på 280 meter.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.