Aalborg

Brand i femetagers bygning på Vesterbro

Brand i fastfood-restaurant førte til store skader - to opgange blev evakueret

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Emil Færch

AALBORG:En brand i en femetagers bygning på Vesterbro i Aalborg søndag aften førte til, at Vesterbro var spærret i omkring 40 minutter.

Branden opstod omkring kl. 19.40 i fast food-restauranten Kebabistan på Vesterbro 72, og beboerne i opgangen og i nummer 74 blev straks evakueret.

- Branden opstod i en friture, som blev overophedet, hvorefter der gik ild i olien. Der var en voldsom brandudvikling, da vi kom frem, og i samarbejde med politiet fik vi evakueret beboerne i de to opgange. Vi sendte røgdykkere ind i Kebabistan og fik ilden slået ned, siger indsatsleder Peter Reinau, Beredskabscenter Aalborg.

På vej til branden kunne han se sort røg stige til vejrs.

Derfor var der en fodmodning om, at ilden havde bredt sig til resten af bygningen, og at der var ild i taget.

Men så galt gik det imidlertid ikke. Det skyldtes ifølge Peter Reinau, at ventilationssystemet fra Kebabistan gik på ydersiden af bygningen og ikke indvendigt.

Selve restauranten er temmelig brand-, sod- og røgskadet, og der går et stykke tid, før der igen langes kebab over disken, fortæller indsatslederen.

En tandlæge bor på 1. sal, og her er lokalerne røg- og sodskadede. Et skadesservicefirma er tilkaldt for at tage sig af skaderne.

Der blev også sendt flere ambulancer til stedet, men ingen personer kom til skade, oplyser vagtchef Mogens Hougesen, Nordjyllands Politi.

Han oplyser, at en person ville ind i én af opgangene, mens beredskab og politiet arbejdede på stedet. Det blev vedkommende nægtet, hvorefter han skubbede en betjent hårdt i ansigtet. Manden er nu sigtet for vold mod tjenestemand.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.