Brand i haveaffald overstået: Beboere i Hornsyld kan gå ud

Brandvæsnet kæmpede flere timer for at få bugt med brand i haveaffald på Genbrugsstationen i østjyske Hornsyld

22. juni 2014 14:01

Borgerne i Hornsyld måtte søndag formiddag opholde sig inden døre i timevis på grund af farlig røgudvikling fra en brand på den lokale genbrugsplads.

Men kort før klokken 12 kunne Sydøstjyllands Politi meddele, at branden var slukket, og at beboerne i området igen kunne færdes udendørs.

Branden på Genbrugsstationen på Industrivænget i Hornsyld udviklede kraftig røg, der var farlig at indånde, og politiet bad derfor beboerne i området om at lukke døre og vinduer. De blev opfordret til enten at tage væk eller holde sig inde og slukke for ventilationen.

Ilden opstod klokken 3.40 natten til søndag i genbrugspladsens haveaffald, der ligger og venter på at blive til kompost.

- Der er ild i haveaffald på et område på 30 gange 50 meter svarende til en halv fodboldbane, sagde vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi tidligere søndag til Ritzau.

Brandvæsnet kæmpede i timevis med ilden, inden den ved middagstid var slukket.

Den voldsomme, sundhedsskadelige røgudvikling påvirkede beboerne i et større område mellem Hornsyld Industrivej, Nørregade, Bakkevej og Møllevej, samt vejen Grønningen.

Inden for området blev beboerne opfordret til at afskærme sig fra røgen og søge læge, hvis de følte ubehag.

Beboerne blev også opfordret til at holde sig væk fra genbrugspladsen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...