Udland

Brand i Myanmar: 13 skolebørn kvalt af røg i sovesal

Adskillige unge drenge er døde efter brand på skole i storbyen Yangon i det sydøstasiatiske land.

Brand i Myanmar: 13 skolebørn kvalt af røg i sovesal

13 børn meldes omkommet i en voldsom brand, der natten til tirsdag ramte en muslimsk skole i Myanmars største by.

De dræbte børn, som alle er drenge, døde af kvælning i en sovesal på skolen, der ligger ved siden af en moské i en central, multietnisk del af Yangon.

- I alt 13 drenge er blevet dræbt i branden, som er forårsaget af en overophedet transformer. De døde af kvælning, efter at have inhaleret for meget røg, fortæller en brandmand til nyhedsbureauet Reuters.

Netop fejl i elektriske installationer er en hyppig årsag til brande i Yangon. Men brandårsagen er dog endnu ikke officielt bekræftet og skal nu undersøges nærmere.

Branden finder sted på et tidspunkt, hvor der er øgede spændinger mellem buddhister og muslimer i det sydøstasiatiske land.

Ifølge naboer og vidner lader det til, at dørene til sovesalen var låst på grund af sikkerhedsbekymringer efter uroen i den senere tid, der har kostet mindst 43 mennesker livet i antimuslimske voldsepisoder.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at en vred folkemængde har samlet sig ved skolen og krævet svar fra myndighederne på, hvad der egentligt er sket, og hvordan branden kunne opstå.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.