Hals

Brand i skur bredte sig - lejligheder ødelagt

To lejligheder i byggeri midt i Hals røgskadet - ingen mennesker kom noget til

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Bjarne Høj

HALS:En brand i et skur ved et lejlighedsbyggeri i Havnegade i Hals udviklede sig til noget mere end brandfolkene i første omgang havde forventet.

Nordjyllands Beredskab fik alarmen klokken 17.13.

- Ilden bredte sig fra skuret til noget beklædning på byggeriet. Og der gik ild i en trappeopgang, så da vi nåede frem havde ilden faktisk bredt sig til tagkonstruktionen, forklarer Anders Brosbøl, indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab i Aalborg.

Han havde en tankvogn og en sprøjte fra Hals samt en stigevogn fra Aalborg og 12 brandmænd i aktion i et par timers tid før de kunne vende hjem til deres respektive stationer.

- Det var svært at slukke beklædningen på bygningen, for den sad udenpå noget ældre beklædning, som der også var gået ild i. Samtidig måtte vi fjerne omkring 40 kvadratmeter tag for at sikre os, at der ikke var gløder tilbage i tagkonstruktionen over lejlighederne, forklarer Anders Brosbøl.

Ild i skraldespand

Han oplyser, at ilden formentlig er opstået i en skraldespand, som var sat ud i skuret, men ingen af beboerne kunne umiddelbart give forklaring på ildens opståen via skraldespanden.

I alt fire lejligheder var der i byggeriet, men kun de to blev røgskadet, så beboerne måtte genhuses hos familie.

Ingen mennesker kom noget til ved branden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.