Brand er slukket og udvikler ikke længere farlig røg

Flere end 150 personer blev evakueret i forbindelse med brand. De kan nu formentlig vende hjem inden længe.

En brand i en transformatorstation i Hove ved Smørum er nu slukket og udvikler ikke længere farlig røg, så folk i området kan nu igen færdes udenfor.

Det oplyser Frederiksborg Brand og Redning i en beredskabsmeddelelse.

Ifølge Nordsjællands Politi fik man alarmen om branden ved 17-tiden. Da udviklede den en kraftig røg, der dog steg lige til vejrs og ikke udgjorde nogen fare.

Et par timer senere ændrede situationen sig, og beboere i området fik besked på at gå indenfor. Desuden besluttede man at evakuere 160-170 personer i en radius på omkring 1000 meter fra branden.

- Det var rent præventivt. Hvis branden blusser op igen, skal folk ikke udsættes for røgen, forklarede vagtchef Søren Bjørnestad fra Nordsjællands Politi tidligere fredag.

Allerede kort før klokken 19.30 var branden slukket, men brandfolkene kæmper stadig.

- Vi er ved at køle en tank med en masse olie ned. Der har ikke været brand i tanken, men den er blevet varmepåvirket, fortalte indsatsleder René Bech fra Frederiksborg Brand og Redning tidligere fredag aften.

Frederiksborg Brand og Redning har fået hjælp fra en lang række beredskaber til at bekæmpe branden. Det drejer sig blandt andet om Beredskab Øst, Beredskabsstyrelsen Sjælland og Hovedstadens Beredskab.

Ifølge Ørsted får branden ikke betydning for elforsyningen i området.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.