Brandstiftelser

Brandattentat mod Bandidos i Frederikssund

26 personer med relation til bander anholdt for brandattentat mod Bandidos

Foto: Torben Hansen

Foto: Torben Hansen

FREDERIKSSUND:En brand i Frederikssund natten til onsdag var et attentat mod Bandidos udført af en række bander i Nordsjælland. Det er uvist, om der er omkomne personer, oplyser Nordsjællands Politi.

- Vi ser det som et brandattentat mod Bandidos udført af en række banderelaterede personer, og vi betragter det som en alvorlig eskalering, siger politiinspektør Michael Hellensberg ved Nordsjællands Politi til Ritzau.

Politiet kan ikke udelukke, at der er omkomne personer ved branden, da industribygningen stadig er for varm til at blive inspiceret.

- Vi kan ikke udelukke, at der har været personer til stede i bygningen, fordi vi ikke har kunnet undersøge bygningen endnu på grund af varmen, fortæller politiinspektøren.

Kræver varetægtsfængsling

Bandidos afviser dog, at det er et Bandidos-tilholdssted, der er blevet sat ild til i Frederikssund.

- Vi har ikke noget klubhus i Frederikssund. Jeg har forstået, at der er tale om en dartklub, hvor nogle af vores medlemmer muligvis kommer. Men det sted er ikke et Bandidos-tilholdssted, siger Michael Rosenvold, præsident for Bandidos, til DR Nyheder.

Nordsjællands Politi kræver 26 personer i alderen 17 til 38 år varetægtsfængslet i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød onsdag. De er alle sigtet for forsøg på mordbrand.

- Det er en meget alvorlig sigtelse, fordi den handler om forsætlig brandstiftelse. Man kan jo ikke vide, om man bringer mennesker i fare, medmindre man minutiøst har gennemgået bygningen inden, forklarer Michael Hellensberg.

Flere forskellige bander

Politiet er sikker på, at branden er banderelateret. Den udspringer angiveligt fra en konflikt mellem en gruppe fra Heimdalsvej i Frederikssund og Bandidos. Men de 26 personer kommer fra en række forskellige bander.

- De repræsentere en række forskellige kendte bander, så det er uden tvivl banderelateret, siger politiinspektøren.

Bygning udbrændt

Vidner så flere personer i nærheden af den brændende bygning på Falkenborgvej, og da politiet kørte derhen for at undersøge sagen, flygtede folk fra stedet.

Derfor sendte Nordsjællands Politi flere patruljer på vejene og fik lagt de 26 personer i håndjern flere steder i byen.

Industribygningen er så godt som udbrændt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.