Brandline skal redde liv

Et nyudviklet nedfiringssystem kan være redningen ved brand i høje bygninger

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ifølge Kenneth Emil Andersen kræver det ingen særlig erfaring med udstyret at benytte det. Den tese viste sig velbegrundet, da nybegynderen Jens Mose Jeppesen uden problemer fik manøvreret sig ned ad indkøbscentret Metropol i Hjørring.

HJØRRING:11. september 2001. Dagen for terrorangrebet mod New Yorks World Trade Center står stadig stærkt i bevidstheden. Også hos Kenneth Emil Andersen fra Hjørring, der fulgte kollapset af de to tvillingetårne via sin tv-skærm.

- Men det undrede mig, at folk, der faktisk havde en chance for at slippe uskadt fra angrebet, blev tvunget til at springe ud af de brændende bygninger, siger Kenneth Emil Andersen.
Den undren var samtidig startskuddet til en forretningsidé, der nu her 11 år senere endelig har set dagens lys, fortæller NORDJYSKE Stiftstidende.
Med stiftelsen af firmaet Dansk Brandline Montering er Kenneth Emil Andersen nemlig blevet forhandler af et nedfiringssystem, der med hjælp fra en line, bremse og lidt seletøj kan evakuere fra bygninger i op til 150 meters højde, hvis der opstår brand.
Skydda Danmark står bag udviklingen af nedfiringssystemet, der netop er blevet demonstreret med en tur ned ad indkøbscentret Metropol i Hjørring.
Det forløb helt uden problemer, så nu håber Kenneth Emil Andersen bare, at han kan vække interesse for produktet, som han bliver den første danske forhandler af i evakueringsøjemed.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.