Brandmand husker ikke meget

35-årig mand forklarede sig endnu engang i Fjerritslev-sagen

De mange påsatte brande i Fjerritslev-området skabte stor utryghed. Arkivfoto: Jan Pedersen

De mange påsatte brande i Fjerritslev-området skabte stor utryghed. Arkivfoto: Jan Pedersen

FJERRITSLEV:Den 35-årige tidligere deltidsbrandmand, der sidste år blev dømt fem års fængsel for 18 påsatte brande i Fjerritslev-området i efteråret 2016 forklarede sig endnu engang for retten under ankesagen i Vestre Landsret.

Og endnu engang var det en forklaring der bar præg af, at den 35-årige ikke kunne huske ret meget om sin gøren og laden i den periode, hvor brandene hærgede i Fjerritslev-området.

Da den tidligere brandmand har under hele sagen nægtet sig skyldig, og da han fik sin dom ved byretten i Hjørring, ankede han den også på stedet.

Han går således efter at blive pure frifundet, mens anklagemyndigheden går efter en længere fængselsstraf.

Ved Retten i Hjørring blev han dømt for 18 af de 33 brande, han var tiltalt for. Han blev blandt andet frifundet for den alvorlige brand i et hus på Thistedvej 22, hvor en 87-årig kvinde.

Det forhold er igen blandt de 28 brande, han på ny er tiltalt for i ankesagen.

Husker ikke noget

Et af de centrale beviser i sagen er den 35-åriges teleoplysninger der viser, at han i flere tilfælde har været i nærheden af brandstederne umiddelbart inden brandene.

I byretten havde den tidligere brandmand svært ved at redegøre for hans færden, og der var ikke kommet yderligere klarhed i forbindelse med ankesagen.

Den 35-årige forklarede i landsretten, at han ikke kunne huske, hvad han havde lavet de pågældende dage, eller hvor han havde kørt.

Det fik anklager Mai Buch til at spørge, om han havde spekuleret over, at det var mærkeligt, at der ofte kom en alarm lige efter han havde været i et område.

- Det var ikke noget jeg tænkte over, lød svaret.

En af forklaringerne på, at han var i områderne kunne - ifølge den 35-årige - være fordi han var ude for at drikke øl.

Ligesom i byretten forklarede den 35-årige, at han havde et stort alkoholmisbrug på daværende tidspunkt, og at han ofte kørte rundt, når han skulle drikke, for at skjule det for sin daværende kone.

Ingen lighed med mand på video

To andre centrale beviser i sagen er et dna-spor fra den 35-årige, der blev fundet på en karabinhage ind til et skur, der brændte ved børnehaven i Fjerritslev, samt en overvågningsvideoen fra Fjerritslev Skole.

Overvågningsvideoen var den der førte til anholdelsen af den 35-årige. På videoen ses en mand, der sætter ild til et skur ved skolen.

Flere borgere henvendte sig efterfølgende og pegede på den tidligere brandmand.

I landsretten afviste den 35-årige dog at det var ham og sagde, at han heller ikke mente at det lignede ham på videoen.

Ankesagen forsætter de kommende dage med vidneafhøringer. Der forventes at falde dom 26. april.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.