Brandmand kvæstede ægtepar: Landsret holder fast i straf

Østre Landsret har besluttet at stadfæste en dom mod en brandmand, der var skyld i ægtepars tilskadekomst.

Retten i Hillerød ramte helt rigtigt, da den i oktober sidste år idømte en brandmand fra Falck i Hillerød en bøde og betinget frakendelse af kørekortet.

Det har Østre Landsret onsdag bestemt ved at stadfæste byrettens dom, efter at brandmanden havde anket afgørelsen fra byretten.

Sagen drejer sig om, at brandmanden 4. november 2013 kolliderede med en personbil under en udrykning midt i et vejkryds i Hillerød. Et ældre ægtepar blev alvorligt kvæstet ved sammenstødet.

Retten i Hillerød vurderede ifølge avisen, at brandmanden ikke havde orienteret sig godt nok, før han kørte ind i krydset, hvor der var rødt.

En lastbil spærrede for hans udsyn til højre, hvor det ældre ægtepar kom kørende fra, og brandmanden kunne ikke nå at forhindre sammenstødet.

Hos 3F Frederiksborg kender man ikke til sagen, da den dømte ikke er organiseret i fagforeningen.

Men formand for transportgruppen, Morten Christensen, kender udmærket til problematikken, når en brandmand, ambulanceredder eller politimand bliver sigtet efter sammenstød under udrykning, har han tidligere forklaret til Frederiksborg Amts Avis.

- Chaufføren på et køretøj under udrykning har et enormt ansvar. Man har specielle rettigheder, men man har også nogle forpligtelser. Og det giver nogle hug i ny og næ, fordi bilister gør ting, man ikke forventer, når der er udrykning.

- Mange går lidt i panik, nogen bremser op, nogen trækker ud til siden. Så der sker ofte noget under udrykningskørsler, men heldigvis sjældent med personskade, siger han. Og når en chauffør så bliver dømt, er der ikke ret meget at stille op, sagde han til avisen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden