Brasilianer banker på til det spanske landshold

Diego Costa, der allerede har spillet to kampe for Brasilien, kan blive udtaget til det spanske landshold.

Brasilianer banker på til det spanske landshold

Diego Costa har fået en forrygende start på Primera Division, hvor han har lavet otte mål i syv kampe for Atlético Madrid.

Det betyder, at centerforwarden pludselig er kommet i betragtning til det spanske fodboldlandshold, selv om han faktisk er brasilianer.

24-årige Costa har boet i Spanien siden 2007 og har fået dobbelt statsborgerskab.

Og selv om han spillede to venskabskampe for Brasilien i foråret, kan han stadig vælge at spille for Spanien i stedet for. Først, når han har spillet en officiel landskamp, fanger bordet.

Derfor er han i spil til den trup, som Vicente del Bosque udtager med henblik på VM-kvalifikationskampene mod Hviderusland og Georgien senere på måneden.

- Ingen har kontaktet mig endnu, men hvordan kan man sige nej til en landstræner, siger Diego Costa til den spanske tv-station La Sexta.

I Brasilien er landstræner Luiz Felipe Scolari sur over, at reglerne tillader Costa at skifte landshold.

- Det er en forældet regel. En dag ser vi et land, der binder 20 spillere og på den måde bygger et landshold, siger trænerlegenden.

Scolari har dog selv haft glæde af reglen, da han var landstræner for Portugal. Dengang spillede både Deco og Pepe for portugiserne, selv om de er født i Brasilien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst