Brasilianere skal redde herrehåndbolden i Viborg

Økonomien er så skidt i Viborg HK, at klubben risikerer at måtte trække sit hold fra Herre Håndbold Ligaen.

Brasilianere skal redde herrehåndbolden i Viborg

Viborg HK er i så alvorlige økonomiske problemer, at klubben overvejer at trække sit herrehold fra næste sæson i Herre Håndbold Ligaen.

Klubbens eneste håb er at få landet en aftale med det brasilianske håndbold forbund, der har vist interesse for at sende flere herrespillere til Viborg for at udvikle dem til OL i Rio de Janeiro i 2016.

- Det er Brasiliens chance for at få udviklet endnu flere kvalificerede landsholdsspillere frem mod OL i Rio i 2016, ved at have dem "på græs" i Viborg og i den danske herreliga.

- Samtidig vil det skabe såvel det økonomiske- som det sportslige grundlag for herreligahold i Viborg, meddeler håndboldklubben i en fondsbørsmeddelelse.

Forhandlingerne med det brasilianske håndboldforbund skal være afsluttet inden for to til tre uger. Viborg HK har kun fire herrespillere på kontrakt for næste sæson, og derfor er aftalen med brasilianerne altafgørende.

- Bliver det ikke tilfældet med en gruppe brasilianske landsholdsspillere og med kun fire herrespillere på kontrakt, hvoraf den ene er langtidsskadet, har bestyrelsen truffet den svære men nødvendig beslutning at trække holdet fra herreligaen.

- I stedet starter vi forfra med et talenthold i 2. division, skriver Viborg HK.

Viborg HK meldte i december ud, at man fremover ønsker at satse på klubbens kvindehold i Dame Håndbold Ligaen.

Siden udmeldingen er klubbens økonomiske forudsætninger blevet forværret med omkring 3,5 millioner kroner. Derfor forventer Viborg HK nu et underskud for 2012/13 på omkring 10 millioner kroner før skat.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.