Brasilien

Brasilien anholder ti for OL-terrorplaner

Terroranholdte forsøgte at anskaffe sig våben til at foretage angreb op til OL, siger justitsminister

Brasiliens justitsminister, Alexandre Moraes, oplyser, at politiet har anholdt 10 personer, der planlagde terrorhandlinger under det kommende OL.. / AFP PHOTO / AGENCIA BRASIL / JOSE CRUZ

Brasiliens justitsminister, Alexandre Moraes, oplyser, at politiet har anholdt 10 personer, der planlagde terrorhandlinger under det kommende OL.. / AFP PHOTO / AGENCIA BRASIL / JOSE CRUZ

BRASILIEN:Brasilien har torsdag anholdt ti personer, som myndighederne mistænker for at være i færd med at planlægge et terrorangreb under de olympiske lege, der går i gang i landet i næste måned.

Det oplyser landets justitsminister, Alexandre Moraes.

Alle ti anholdte er brasilianske statsborgere, som er mistænkt for at tilhøre en gruppe, der støtter Islamisk Stat.

De har tilsyneladende ikke haft direkte kontakt til den islamistiske organisation. Men ifølge Moraes har nogle af de anholdte givet udtryk for loyalitet over for gruppen.

De mistænkte kendte ikke hinanden personligt. Men de har ifølge justitsministeren været i kontakt med hinanden via sociale medier som WhatsApp og Telegram. Ministeren betegner gruppen som ”amatører”.

- De involverede deltog i en onlinegruppe kaldet ”sharias forsvarere”, og de planlagde at få fat i våben for at begå forbrydelser i Brasilien og også i udlandet, oplyser Moraes på en pressekonference.

Han tilføjer, at medlemmer af gruppen havde forsøgt at købe AK-47 automatgeværer fra nabolandet Paraguay. Men der var ikke noget bevis på, at våbenhandlen var lykkedes.

Foruden de ti anholdte vil yderligere to ifølge ministeren blive indkaldt til afhøring.

Brasiliens myndigheder har skærpet sikkerheden efter sidste uges angreb i kystbyen Nice i Frankrig, hvor en mand kørte en stor lastbil ind i en menneskemængde og dræbte 84.

Politiet ventes op til OL blandt andet at afspærre dele af de store byer og foretage flere kropsvisiteringer blandt OL-gæster i et forsøg på at forhindre terror, oplyser brasilianske myndigheder.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.