Brasiliens sundhedsminister går af under coronakrise

To sundhedsministre har forladt posten i coronakrisen - mindst en af dem på grund af uenighed med Bolsonaro.

Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro (t.h.), lægger armen på afgående sundhedsminister Nelson Teichs skulder, da denne blev taget i ed den 17. april. Nu har Teich indgivet sin afsked.

Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro (t.h.), lægger armen på afgående sundhedsminister Nelson Teichs skulder, da denne blev taget i ed den 17. april. Nu har Teich indgivet sin afsked.

BRASILIA:Efter mindre end en måned på posten har Brasiliens sundhedsminister, Nelson Teich, fredag indgivet sin afskedsbegæring.

Det meddeler han på et pressemøde, hvor han ikke oplyser, hvad årsagen til hans afgang er. Den kommer på et tidspunkt, hvor coronakrisen er tiltagende i Brasilien, og landet betegnes som et nyt epicentrum for pandemien.

En kilde i sundhedsministeriet siger til nyhedsbureauet AFP, at Nelson Teichs tilgang "ikke er forenelig" med præsident Jair Bolsonaros tilgang til at bekæmpe smitten.

Nelson Teich er den anden sundhedsminister, der forlader regeringen under coronakrisen.

Hans forgænger, Luiz Henrique Mandetta, forlod posten den 16. april efter flere sammenstød med præsident Bolsonaro.

- Lad os bede, skriver Mandetta på Twitter i en kommentar til Teichs opsigelse.

Han opfordrer i samme ombæring brasilianerne til at have tiltro til videnskaben og bakke op om sundhedsvæsnet.

Bolsonaro har flere gange kritiseret de tiltag, som landets guvernører har indført for at inddæmme smitte. I stedet nedtoner han smitterisikoen og beder folk ignorere ordrerne om at blive hjemme.

I de seneste dage har Bolsonaro - i lighed med USA's præsident, Donald Trump - været fortaler for, at man bruger hydroxyklorokin som behandling mod Covid-19. Det har Teich modsat sig.

De to har også været uenige om, hvor hurtigt man skal genåbne samfundet.

I sidste uge sagde den nu forhenværende sundhedsminister, at han ikke blev taget med på råd, inden Bolsonaro gav ordre til at genåbne landets fitnesscentre, frisører og skønhedssaloner.

Brasilien har bekræftet over 206.000 tilfælde af smitte, hvilket svarer til knap én ud af tusind indbyggere. Lidt over 14.000 coronasmittede er døde, viste officielle tal torsdag.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden