Bred aftale sløjfer nye millionbesparelser i Skat

Skat skånes for planlagte besparelser i den trecifrede millionklasse i årene fremover for at stoppe skandaler.

Efter en stribe nedskæringer får Skat nu tilført ekstra ressourcer i form af penge og flere medarbejdere.

Eller rettere: Man slår en streg over allerede planlagte, massive sparerunder i håb om, at det er nok til at få Skat på ret køl igen efter en række skandalesager, der har kostet milliardbeløb.

Regeringen har besluttet at tilbagerulle besparelser på 315 årsværk i Skat og tilføre ekstra 35 årsværk til inddrivelse samt 50 årsværk til udbytteområdet.

Det står klart fredag, hvor skatteminister Karsten Lauritzen (V) fremlægger sin handlingsplan for Skat.

- Der sidder for få hænder og kigger på sagerne. Det ændrer vi på nu med en markant oprustning, siger Karsten Lauritzen med henvisning til sagen om udbytteskat.

Her har Skat tilsyneladende udbetalt 6,2 milliarder kroner til svindlere i udlandet trods flere advarsler om manglende kontrol med udbetalingerne.

Karsten Lauritzen har på forhånd sikret sig opbakning til planen fra et bredt flertal af Folketingets partier. Den betyder, at Skat næste år vil blive tilført 130 millioner kroner, og fra 2017 og frem vil Skat årligt få 240 millioner kroner ekstra.

Ud over regeringen er Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Radikale og De Konservative med i aftalen om at give Skat bedre rammer for opkrævningen.

Foruden flere ressourcer i form af penge og mandskab vil politikerne se på, om reglerne kan forenkles, så det bliver lettere at opkræve Skat.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst